Moldova inițiază procedura de cumpărare a serurilor anti-Covid prin cost sharing. Ce înseamnă asta?
Full Article 2 minutes read

Moldova inițiază procedura de cumpărare a serurilor anti-Covid prin cost sharing. Ce înseamnă asta?

Republica Moldova inițiază procedura de procurare a vaccinului împotriva COVID-19 prin mecanismul de cost-sharing, lansat de platforma COVAX. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), astăzi, 14 aprilie.

Potrivit sursei citate, platforma COVAX a informat Ministerul Sănătății despre lansarea mecanismului de cost-sharing, prin care Republica Moldova poate procura vaccin împotriva COVID-19, la prețuri avantajoase.

„Mecanismul de cost-sharing vine să faciliteze în continuare accesul echitabil la vaccin, adițional la dozele oferite gratuit pentru 20% din populația țării, pentru a spori gradul de acoperire a populației cu vaccin împotriva COVID-19”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Platforma COVAX va comunica despre cantitatea de doze disponibile pentru a fi livrate pe parcursul anului 2021. Totodată, prețul per doză a fost estimat la 7 dolari, care include cheltuielile de transport, taxele de procurare și alte taxe.

Menționăm că, la data de 30 decembrie 2020, MSMPS a remis către COVAX, cererea prin care a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20% oferite gratuit, iar 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate Republicii Moldova.

Până la ora actuală, prin intermediul platformei COVAX au fost livrate Republicii Moldova, gratuit, 14 400 doze de vaccin AstraZeneca și 24 570 doze de vaccin Pfizer. La sfârșitul lunii aprilie vor fi recepționate încă 48 000 doze de vaccin AstraZeneca.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: