Moldovagaz îndeamnă consumatorii să achite facturile pentru consumul de gaz în avans
Full Article 1 minutes read

Moldovagaz îndeamnă consumatorii să achite facturile pentru consumul de gaz în avans

În contextul crizei de pe piața gazelor naturale, Moldovagaz îndeamnă consumatorii casnici să achite facturile pentru luna noiembrie până 15 decembrie 2021. Într-un comunicat de presă, emis pe 14 decembrie, Moldovagaz, mai recomandă oamenilor să în considerare posibilitatea unei plăți în avans până la 20 decembrie 2021 a costului gazelor consumate în prima jumătate a lunii decembrie a anului curent.

Necesitatea achitării plăților în avans se explică prin faptul că Moldovagaz trebuie să-și onoreze obligațiile contractuale față de Gazporm.

„Pentru a asigura funcționarea neîntreruptă a sistemului de gaze din Republica Moldova, SA „Moldovagaz” este obligat până la data de 20 a fiecărei luni să-și îndeplinească obligațiile contractuale privind achitarea furnizorului extern costul gazelor naturale consumate în luna precedentă, precum și jumătatea din costul gazelor naturale consumate în luna curentă a anului”,

Totodată, Moldovagaz atenționează consumatorii finali noncasnici că ar putea fi deconectați de la instalațiile de ardere a gazelor, în cazul încălcării termenului de plată, stipulat în contractul de furnizare a gazelor naturale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: