Moldovean de 28 de ani, mort în SUA. A făcut atac de cord, după ce a fost electrocutat de polițiști
Full Article 3 minutes read

Moldovean de 28 de ani, mort în SUA. A făcut atac de cord, după ce a fost electrocutat de polițiști

Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, a decedat în Statele Unite ale Americii (SUA). Decesul a survenit la scurt timp după ce tânărul, fiul unei avocate de la Chișinău, a fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud. Cazul a fost făcut public de Uniunea Avocaților din Moldova, pe 15 aprilie. Familia tânărului face apel la ajutor, pentru a face față cheltuielilor de înmormântare și repatriere a corpului neînsuflețit.

„Cu profund regret și durere, anunțăm despre trecerea în neființă a fiului avocatei Natalia Sprincean, Ștefan Sprincean, și ne adresăm Dumneavoastră întru susținerea colegei noastre, în familia căreia s-a întâmplat o mare tragedie. (…) Solicităm respectuos tuturor celor care sunt disponibili și doresc să acorde ajutor familiei Sprincean, să transfere după putință și după posibilități atât cât Vă lasă inima. Îndemnăm colegii avocați, avocați stagiari, dar și toți oamenii de bună credință, să dea dovadă de compasiune și solidaritate în aceste momente atât de grele și dureroase pentru familia Sprincean”, se arată în mesajul publicat de Uniunea Avocaților din Moldova.

Presa din SUA scrie, cu referire la comunicatele oficiale ale oamenilor legii, că incidentul „violent dintre un angajator și angajat” s-a produs pe 7 aprilie. La scurt timp, la fața locului a sosit poliția. Aceștia au încercat să-l imobilizeze pe tânărul din Moldova, care nu ar fi răspuns apelului. În rezultat, poliția a folosit electroșocul. La scurt timp, a fost solicitată o ambulanță. Ștefan a decedat în drum spre spital.

Cazul lui Ștefan Sprincean a fost făcut public și de o organizație de caritate. Moldoveanul este descris acolo drept un tânăr amabil și liniștit, gata mereu să sară în ajutor. Ștefan ar fi ajuns în SUA cu fratele său, în căutarea „unei vieți mai bune”. Platforma face apel din numele familiei la sprijin financiar, pentru a putea organiza înmormântarea tânărului în Moldova. Până acum, au fost colectați peste 46 de mii de dolari, din 50 de mii anunțați.

Vezi unde și cum poți dona AICI și AICI.

ACTUALIZARE: Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova în statul american Carolina de Sud

„Adresăm sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor”, anunță MAE.

Diplomația de la Chișinău informează că ambasada țării noastre la Washington DC este în contact permanent cu autoritățile americane, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun.

„La moment urmează să fie eliberat pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului neînsuflețit”, a mai precizat MAE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: