Moldoveancă decedată în incendiile de vegetație din Grecia. Ministerul de Externe confirmă
Full Article 2 minutes read

Moldoveancă decedată în incendiile de vegetație din Grecia. Ministerul de Externe confirmă

O moldoveancă în vârstă de 65 de ani, din Patima Chalandriou, Grecia, a murit într-un incendiu care a ars în totalitate fabrica în care lucra. Tragedia s-a întâmplat pe 12 august. Ministerul de Externe a declarat pentru NewsMaker că autoritățile elene au confirmat decesul femeii.

Încercând să se protejeze de flăcări, Nadia, moldoveanca care lucra de mai bine de 20 de ani în acea fabrică, s-a adăpostit în baie, dar, din nefericire, a fost mistuită de incendiu.

Înainte de tragedie, femeia a reușit să telefoneze unui coleg și să-i comunice ultimele sale cuvinte: „Thanasis, ardem, închidem”.

Astăzi, 14 august, Nadia ar fi trebuit să se bucure de prima sa zi de concediu.

Purtătoarea de cuvânt a MAE, Liliana Barbăroșie, a declarat că autoritățile elene au confirmat, prin misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Atena, că persoana decedată în incendiu era originară din Republica Moldova.

***

Grecia este în alertă maximă și se confruntă cu incendii de vegetație excepțional de periculoase care au scăpat de sub control la periferia Atenei. Eforturile a sute de pompieri și a zeci de avioane de a limita focul au fost împiedicate de vânturile puternice.

Grecia a solicitat ajutorul Uniunii Europene. Astfel, Sute de pompieri din Europa s-au alăturat colegilor eleni pentru a opri incendiile de vegetație devastatoare ce a cuprins suburbiile Atenei. La stingerea incendiilor din Grecia contribuie și 20 de pompieri din Moldova. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: