Moldoveanca ucisă în atacul terorist din Rusia, condusă pe ultimul drum. Unde a fost înmormântată
Full Article 2 minutes read

Moldoveanca ucisă în atacul terorist din Rusia, condusă pe ultimul drum. Unde a fost înmormântată

Cristina Costiucenko, cetățeanca Republicii Moldova ucisă în atacul de la sala de concerte Crocus City Hall din Rusia, a fost condusă pe ultimul drum pe 28 martie, la Moscova. La înmormântarea femeii, care era originară din orașul Bender, regiunea transnistrean, a fost prezent Leonid Manakov, „reprezentantul” Tiraspolului în Federația Rusă. Manakov a transmis flori din partea liderului de facto al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski, scrie presa din stânga Nistrului.

Atacul terorist de la Crocus City Hall, amplasat în orașul Krasnogorsk, regiunea Moscova, a avut loc în seara zilei de 22 martie, înainte de concertul trupei Picnic. Mai multe persoane au dat buzna în clădire și au deschis focul, rănind 551 de persoane și ucigând – 144.

Una dintre persoanele omorâte în atentat este cetățeanul Republicii Moldova Cristina Costiucenko, informație confirmată de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău. Soțul femei, care se afla împreună cu ea în momentul atacului terorist, la fel, și-a pierdut viața.

Presa din regiunea transnistreană scrie că Cristina Costiucenko era originară din Bender și este fiica unui cunoscut medic din această localitate, Elena Priseajnaya. Femeia avea doi copii minori care, după decesul acesteia, au trecut în grija bunicii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: