Moldoveanul-campion european la lupte libere Cătălin Spînu, în vizită la Parlament. Grosu: „Am găsit soluții să-l ajutăm”
Full Article 2 minutes read

Moldoveanul-campion european la lupte libere Cătălin Spînu, în vizită la Parlament. Grosu: „Am găsit soluții să-l ajutăm”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întâlnire cu campionul european la lupte libere Cătălin Spînu. Grosu spune că a găsit soluții să-l ajute pe sportivul moldovean să-și îmbunătățească condițiile de trai.

Tânărul luptător a venit la întâlnirea cu oficialul moldovean alături de antrenorul său.

„Cătălin este un băiat de la Călărași care în această vară a devenit campion European la lupte libere la doar 15 ani. I-am mulțumit pentru rezultate, efort, curaj și muncă, dar și pentru bucuria pe care a reușit să o aducă Republicii Moldova când a răsunat imnul nostru la Campionatul European de lupte din Zagreb, Croația”, a scris Grosu, pe Facebook.

La sfârșitul lunii octombrie, sportivul moldovean va participa și la Campionatul Balcanic care va avea loc la București.

„Noi, de acasă, îl vom urmări și vom fi alături de el. La cei 15 ani ai săi, Cătălin este nu doar un sportiv model, ci și un elev bun cu rezultate frumoase, în special la fizică și matematică. El ne demonstrează încă o dată că orice om din țara asta, indiferent de statutul social sau de etnie, are o șansă de a performa și sper din tot sufletul că visul lui de a fi campion olimpic va deveni realitate”, a adăugat Grosu.

În timpul apropiat, președintele Parlamentului a spus că urmează a fi votat în lectura a doua proiectul de lege care prevede ca bursele sportivilor de performanță să fie dublate.

Totodată, Grosu spune că a găsit soluții să-l ajute pe Cătălin Spînu să-și îmbunătățească condițiile de trai.

„Drapelul Republicii Moldova, în ultimul an, grație sportivilor noștri, a ajuns să fie arborat la cele mai importante competiții. Acum, e de datoria noastră să facem tot posibilul ca acești sportivi cu care ne mândrim să se antreneze în condiții bune, să aibă parte de toată asistența necesară și să fie remunerați pe măsură”, a conchis Grosu.

Moldoveanul-campion european la lupte libere Cătălin Spînu, în vizită la Parlament. Grosu: „Am găsit soluții să-l ajutăm”

Facebook/Igor Grosu

NM a scris anterior că familia lui Cătălin Spînu se află la limita sărăciei, iar reprezentanții Școlii Sportive Specializate de Rezerve Olimpice din orașul Călărași au inițiat o campanie de donații pentru familia băiatului.

Menționăm că în august 2022, Cătălin Spînu a oferit un interviu pentru NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: