Moldoveanul care ține un pui de leu spune că nu va duce animalul la Grădina Zoologică: „El nu este periculos”
Full Article 3 minutes read

Moldoveanul care ține un pui de leu spune că nu va duce animalul la Grădina Zoologică: „El nu este periculos”

Proprietarul puiului de leu, zărit într-o pădure de la Ștefan Vodă, spune că nu va permite ca animalul să fie transmis la Grădina Zoologică din Chișinău. Ziarul de Gardă menționează stăpânul animalului este un agricultor din raionul Ștefan Vodă. Potrivit acestuia, leul care are cum 6 luni de zile nu prezintă un pericol pentru oameni.

Bărbatul a afirmat pentru sursa citată că deține documentele necesare care demonstrează că puiul de leu i-a fost oferit în dar de o asociație pentru protecția animalelor din Ucraina. El spune însă că animalul nu este înregistrat în Republica Moldova.

„Pe noi ne-a obligat până pe 21 ianuarie să întocmim actele necesare pentru a-l înregistra. Avem acte că animalul a fost donat. Eu am fost voluntar la mai multe asociații din Ucraina și am salvat de la moarte zeci de cai, ponei. O parte din măgari și cai au ajuns în Moldova, pentru că o asociație din România nu a putut să ia mai mult în camioane”, a spus bărbatul.

El a mai declarat că animalul se află sub supravegherea Grădinii Zoologice din Chișinău – „pentru că este vaccinat aici în Moldova”.

„Luni urmează să-i fie făcut al treilea vaccin pentru jumătate de an. Noi vrem ca acest leu să trăiască mai departe în condiții. Acest leu stă în casă, la cald, este hrănit la timp. El nu este periculos, nu a fost adus din Africa, ci de la o asociație de animale. Nu este animal de Grădina Zoologică să stea în condițiile care sunt acum afară. Este un animal înconjurat de pisici și câini, în condiții foarte bune. Este foarte bine îngrijit (…). Eu de transmis nu-l transmit Grădinii Zoologice, mă duc doar să-l vaccinez (…). Cum să-l dau la Grădina Zoologică dacă eu l-am crescut de la o lună de zile, l-am hrănit cu mâna mea”, a adăugat bărbatul.

***

Leul a fost zărit într-o pădure din localitatea Palanca, raionul Ștefan Vodă, de câțiva pescari care treceau prin zonă. Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului menționa, pentru știri.md, că leul aparține unui cetățean, care ar fi primit animalul în dar.

Reprezentantul instituției mai preciza că animalul i-a fost oferit în dar cetățeanului Republicii Moldova de Grădina Zoologică de la Odesa, în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților.

Pe 14 ianuarie, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului a anunțat că animalul urmează să ajungă la Grădină Zoologică din Chișinău. Totodată, moldoveanul care a primit în dar leul s-a ales cu un proces-verbal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: