Moldoveanul de 35 de ani decedat în războiul din Israel a lăsat în urmă trei copii mici. Mama tânărului, răpusă de durere: „Nu mai vreau să trăiesc”
Full Article 4 minutes read

Moldoveanul de 35 de ani decedat în războiul din Israel a lăsat în urmă trei copii mici. Mama tânărului, răpusă de durere: „Nu mai vreau să trăiesc”

În noiembrie se face exact o lună de când Petru, unicul fiu al Galinei și tată a trei copii minori, și-a pierdut viața în Israel, după ce gruparea Hamas a lansat un atac armat asupra țării. Familia, devastată de durere, spune că a rămas fără sprijin și plină de datorii.

Aliona, soția lui Petru, spune că soțul său a plecat în Israel acum un an. Pentru a merge în această țară, familia s-a împrumutat cu 15 mii de euro de la un consătean, dar și de la bancă. Timp de un an, bărbatul a lucrat din greu pentru a-și stinge datoria. În octombrie, lună în care a decedat, urma să trimită acasă primul salariu pentru nevoile familiei. Dar nu a mai apucat să o facă.

„Pe data de 7 octombrie (nr. red: zi în care Hamas a declanșat războiul în Israel) l-am sunat, dar nu a mai răspuns la telefon. (…) Teroriștii au aruncat o bombă în casa în care locuia soțul. Am fost anunțată luni seara de stăpâna la care lucra soțul că el a murit. Am sunat la ambasadă, dar nu știa încă nimic. Apoi mi-au confirmat (…) Când mi-au spus, mi s-a făcut rău. M-am trezit cu medicii de la salvare lângă mine. Nu îmi venea a crede. Și acum mă simt foarte rău”, a spune Aliona, soția lui Petru, în cadrul emisiunii „Se caută un milionar”, de la JurnalTV.

Petru și-a pierdut viața la doar 35 de ani. El a lăsat în urmă trei fetițe minore, de 3, 9 și, respectiv, 9 ani. Mama copilelor spune că acestea au aflat de la știri și de la vecini că tatăl lor nu mai este în viață.

„Eu le-am zis că nu îl găsim. Când a fost adus acasă în sicriu, au înțeles că a murit, că a plecat la Dumnezeu. (…) După expertiză, medicii ne-au spus că a fost omorât de bomba care a fost aruncată în casă. Nu sunt semne de împușcături”, a mai spus Aliona.

Femeia spune că soțul ei era cel care îngrijea și susținea financiar întreaga familie. Devastată de durere, Aliona spune că nu știe cum se va descurca în viitor cu toate cheltuielile și datoriile rămase.

„Soțul ne îngrijea. Salariul meu nu îmi ajunge ca să cresc trei copii. Am împrumutat 15 mii de euro ca soțul să plece peste hotare. (…) De ce așa de mulți bani s-au cerut, nu știu. În anul acesta, cât a fost plecat, doar am dat datoriile. El se bucura foarte mult că urma să îmi trimită acasă primul salariu. Îmi spunea că trimite pentru noi. Dar nu a mai ajuns salariul acasă. (…) Am rămas cu datorii foarte mari la bancă. (…) Lumea m-a ajutat”, a mai spus Aliona.

Petru era cel mai mic copii Galinei. Femeia spune că a rămas fără sprijin, după decesul unicului său băiat.

„El pentru mine nu a murit, el nu e în pământ, el e aici, în inima mea. Mai bine muream eu în locul lui. Tare mult am tras la el. (…) Am rămas fără mâini și fără picioare. Fără inimă în mine. Nu vreau să mai trăiesc”, a spus Galina, mama tânărului decedat în Israel.

***

Amintim că Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat, pe 11 octombrie, curent, că un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. „Este una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza. Concetățeanul nostru activa în apropierea zonei de conflict”, au precizat atunci reprezentanții Ministerului.

***

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, luptătorii săi intrând în comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, ucigând sute de locuitori și luând ostatici. Ce este Hamas? Ce este Fâșia Gaza? De ce se luptă Israelul și Hamas? Găsiți explicația aici.

Oficial, în Israel se află aproximativ 13 mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

De la începutul războiului, autoritățile de la Chișinău au condamnat atacurile împotriva Israelului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: