Poliția de Frontieră

Moldoveni, prinși cu certificate de vaccinare false: au vrut să scape de autoizolare

Falsuri în certificate de vaccinare împotriva Covid-19 au fost depistate la doi conaționali. Aceștia pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova s-ar fi imunizat însă doar pe hârtie. Polițiștii de frontieră au constatat că documentele prezentate erau emise de autoritățile medicale moldovenești în perioade când cetățenii se aflau peste hotarele țării.

Cazurile au fost consemnate în data de 5 ianuarie, în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Giurgiulești – Galați.

Un moldovean din raionul Florești, printre documentele înmânate la control, a oferit și certificatul de vaccinare antiCovid-19. La verificarea în baza de date, s-a constatat că ziua indicată în certificat precum că s-ar fi vaccinat nu corespunde realității – „persoana  nici nu era în țară”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră. Cetățeanul a ezitat să vorbească despre cele constatate.

Totodată, și-a justificat ilegalitatea la care a recurs cea de-a doua persoană – tânără din Chișinău, prin faptul că starea de sănătate nu-i permitea să se imunizeze. Aceasta s-a prezentat în calitate de pasager la cursa Moldova – Italia.

În ambele incidente, documentele falsificate au fost ridicate, iar pe numele persoanelor au fost inițiate cercetări în vederea elucidării circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate la elaborarea actelor oficiale false.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: