Moldoveni, prinși cu certificate de vaccinare false: au vrut să scape de autoizolare
Full Article 2 minutes read

Moldoveni, prinși cu certificate de vaccinare false: au vrut să scape de autoizolare

Falsuri în certificate de vaccinare împotriva Covid-19 au fost depistate la doi conaționali. Aceștia pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova s-ar fi imunizat însă doar pe hârtie. Polițiștii de frontieră au constatat că documentele prezentate erau emise de autoritățile medicale moldovenești în perioade când cetățenii se aflau peste hotarele țării.

Cazurile au fost consemnate în data de 5 ianuarie, în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Giurgiulești – Galați.

Un moldovean din raionul Florești, printre documentele înmânate la control, a oferit și certificatul de vaccinare antiCovid-19. La verificarea în baza de date, s-a constatat că ziua indicată în certificat precum că s-ar fi vaccinat nu corespunde realității – „persoana  nici nu era în țară”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră. Cetățeanul a ezitat să vorbească despre cele constatate.

Totodată, și-a justificat ilegalitatea la care a recurs cea de-a doua persoană – tânără din Chișinău, prin faptul că starea de sănătate nu-i permitea să se imunizeze. Aceasta s-a prezentat în calitate de pasager la cursa Moldova – Italia.

În ambele incidente, documentele falsificate au fost ridicate, iar pe numele persoanelor au fost inițiate cercetări în vederea elucidării circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate la elaborarea actelor oficiale false.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: