Moldovenii care au muncit sau muncesc în Grecia vor putea beneficia de pensie din acest stat. Parlamentul Elen a ratificat Acordul
Full Article 2 minutes read

Moldovenii care au muncit sau muncesc în Grecia vor putea beneficia de pensie din acest stat. Parlamentul Elen a ratificat Acordul

Cetățenii din Republica Moldova, care sunt angajați în câmpul muncii sau au desfășurat o activitate de muncă pe teritoriul Greciei vor putea beneficia de pensie din acest stat, la atingerea vârstei de pensionare. Pe 1 septembrie curent, Acordul în domeniul Securității Sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă a fost ratificat de Parlamentul de la Atena.

Ambasada Republicii Moldova în Grecia menționează că Acordul a fost ratificat de către Parlamentul Elen după dezbateri care au durat peste o oră.

Misiunea precizează că pentru ratificare au votat principalele patru partide din Parlament, alte două grupuri parlamentare s-au abținut, dar nimeni nu a votat împotrivă.

„Votul din Parlamentul elen reprezintă o etapă importantă în procesul de intrare în vigoare a Acordului. Urmează promulgarea acestuia de către Președinta Greciei cu ulterioară intrare în vigoare peste 2 luni după ce ambele state se vor notifica despre îndeplinirea procedurilor interne”, a menționat Ambasada.

Reprezentanții Ambasadei au mai declarat că imediat după intrarea Acordului în vigoare, misiunea va organiza întâlniri și reuniuni online cu reprezentanții diasporei noastre din Grecia pentru a oferi explicații și consultații privind prevederile documentului respectiv și modalitățile prin care cetățenii noștri pot beneficia de acesta.

Amintim că pe 18 noiembrie 2021, Parlamentul de la Chișinău a aprobat în două lecturi proiectele de lege privind ratificarea Acordului dintre Republica Moldova cu Republica Elenă pentru ca cetățenii moldoveni, care sunt angajați în câmpul muncii sau au desfășurat o activitate de muncă pe teritoriul Republicii Elene să beneficieze de pensie din acest state, la atingerea vârstei de pensionare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: