Moldovenii care găzduiesc refugiaţi din Ucraina vor primi un nou ajutor financiar 
Full Article 2 minutes read

Moldovenii care găzduiesc refugiaţi din Ucraina vor primi un nou ajutor financiar 

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) va acorda o a doua rundă de ajutor financiar familiilor din Moldova care găzduiesc refugiați din Ucraina. Douglas Mercado, șeful Biroului PAM în Moldova, a declarat că a doua rundă va viza gospodăriile deja înregistrate care au primit ajutor financiar în prima rundă, precum și familiile noi care găzduiesc în prezent doi sau mai mulți refugiați mai mult de o săptămână.

„Inițial intenția era să se ofere un ajutor financiar unic, însă evaluările noastre la nivel de gospodării, după prima rundă, indică faptul că în rândul populației din Moldova există costuri în creștere asociate nevoilor de bază. Trebuie să ne asigurăm că acestea  sunt protejate și nu sunt forțate să facă alegeri dificile”, a adăugat Douglas Mercado.

În prima rundă, cel puțin 10 471 de familii din Republica Moldova au primit ajutor financiar în valoare de 3500 de lei (190 USD), transferat acestora în perioada aprilie-mai 2022.

A doua rundă de aceeași sumă (3500 de lei) este preconizată pentru ultima săptămână a lunii iunie.

Familiile deja înregistrate și apoi verificate vor primi un SMS de la Western Union prin care vor fi anunțate să ridice a doua rundă de numerar de la cea mai apropiată sucursală. Familiile vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a-și ridica suma.

În municipiul Chișinău, familiile gazdă noi sau neînregistrate pot folosi portalul de înregistrare online (UAHelp.md) unde atât capul familiei gazdă, cât și refugiatul/refugiații trebuie să se înregistreze, ultimii folosind același codul primit de gazdă la înregistrarea online.

În alte regiuni ale Republicii Moldova, familiile se înregistrează personal la primăriile din localitate în perioada 6 – 20 iunie.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: