Moldovenii din Letonia vor putea beneficia de pensii, compensații și indemnizații sociale. Seimul a ratificat acordul cu Moldova
Full Article 40 second read

Moldovenii din Letonia vor putea beneficia de pensii, compensații și indemnizații sociale. Seimul a ratificat acordul cu Moldova

Seimul (parlamentul unicameral) din Letonia a ratificat acordul cu Republica Moldova în domeniul asigurărilor sociale, care va facilita procesul de solicitare a unei pensii pentru experiența de muncă acumulată în altă țară și va asigura plata pensiilor, scrie „Novaia Gazeta”.

Potrivit sursei citate, acordul prevede pensii pentru limită de vârstă și invaliditate, precum și compensații pentru accidente de muncă și boli profesionale, o pensie de urmaș și o indemnizație de înmormântare.

În prezent, Moldova și Letonia nu au reglementări legale în domeniul asigurărilor sociale. Autoritățile letone declară că, în acest context, nu pot fi excluse situațiile în care o persoană poate să nu beneficieze de asigurări sociale în niciuna dintre cele două țări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: