Moldovenii, îndemnați să evite călătoriile în Israel. MAE: „Securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat”
Full Article 2 minutes read

Moldovenii, îndemnați să evite călătoriile în Israel. MAE: „Securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat”

Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să evite călătoriile în Israel, din cauza escaladării situației de securitate în orientul Mijlociu. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie în aceste sens pe 15 aprilie. Potrivit diplomației de la Chișinău, securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat.

MAE recomandă cetățenilor moldoveni să urmărească cu atenție știrile și informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv minister și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. „Aceste surse pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale”, precizează MAE.

De asemenea, MAE încurajează cetățenii să fie „responsabili, precauți, să pună prioritate siguranța personală, să respecte instrucțiunile și regulile impuse de autorități și să evite expunerea în mod voluntar la riscuri nejustificate și recomandă să fie menținut contactul cu ambasada din Israel”.

Unde apelați, în caz de urgență

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, moldovenii sunt încurajați să se adreseze inclusiv la Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau la numărul +373 22 23 20 02.

De asemenea, moldovenii pot contacta și Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel: Locația – Leonardo Da Vinci 21, Tel Aviv, Israel +972 3-523-2000 sau la e-mailul [email protected] și site-ul israel.mfa.gov.md

Suplimentar, puteți expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

Aceste recomandări de călătorie sunt valabile până la noi informații ulterioare și pot suferi modificări pe măsură ce situația evoluează.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: