Moscova a publicat o listă cu țările care ar fi făcut declarații „rusofobe” începând cu 24 februarie 2022
Full Article 1 minutes read

Moscova a publicat o listă cu țările care ar fi făcut declarații „rusofobe” începând cu 24 februarie 2022

Ministerul rus de Externe a publicat o listă cu țările care ar fi făcut declarații „rusofobe” începând cu 24 februarie 2022. Moscova consideră că prin aceste declarații a fost declanșat „un război împotriva a tot ceea ce are legătură cu Rusia”.

„În retorica lor publică, oficialii din „Occidentul colectiv” și angajați ai organizațiilor internaționale dau dovadă de un nivel fără precedent de rusofobie. În esență, a fost declarat un război total împotriva a tot ceea ce are legătură cu Rusia. Toate aceste citate și gânduri mizantropice exprimate cu voce tare nu vor trece neobservate și vor fi înregistrate cu mare atenție”, se arată în declarația MAE rus.

Potrivit instituției, printre țările și organizațiile care au făcut declarații „rusofobe” în ultimul an se numără: SUA, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Franța, România, NATO, UE. Republica Moldova nu regăsește în listă.

Lista completă AICI.

Amintim că, anterior, pe 7 martie 2022 Guvernul de la Moscova a publicat o listă a țărilor „neprietenoase” cu Rusia. Documentul a fost semnat de către prim-ministrul rus Mihail Mișustin. În listă sunt incluse câteva zeci de țări, nu și Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: