Moscova susține că „diversioniștii ucraineni” sunt responsabili de așa-zisul atac din Belgorod. Ce spune Kievul
Full Article 2 minutes read

Moscova susține că „diversioniștii ucraineni” sunt responsabili de așa-zisul atac din Belgorod. Ce spune Kievul

Moscova a venit cu o reacție după ce regiunea Belgorod ar fi fost bombardată. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că responsabili de atac ar fi „diversioniștii ucraineni”, care în acest mod ar încerca să distragă atenția de la „pierderea” orașului Bahmut. De cealaltă parte, consilierul șefului biroului prezidențial ucrainean, Mihail Podoleak, a declarat că Ucraina urmărește cu interes situația din regiunea rusă, însă a neagă orice implicare în atac. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că responsabilă de atac se face o grupă de „diversioniști ucraineni”, precizând că autoritățile întreprind măsuri pentru a o „distruge și scoate” de pe teritoriul rus. Peskov a menționat că scopul presupusei „diversiuni” este de a „distrage atenția de la direcția Bahmut, pentru a minimiza efectul politic al pierderii Artiomovsk (denumirea folosită de autoritățile ruse pentru orașul Bahmut – n. r.) de către partea ucraineană”. Acesta a mai spus că Putin a fost informat cu privire la situația din regiunea Belgorod.

De menționat că consilierul șefului biroului prezidențial ucrainean, Mihail Podoleak, a venit cu o reacție în legătură cu ultimele evenimente din regiunea limitrofă Ucrainei.

„Ucraina urmărește cu interes evoluțiile din regiunea rusă Belgorod și studiază situația, dar nu are nimic de-a face cu ea”, a declarat acesta.

Amintim că în după amiaza zilei de 22 mai regiunea Belgorod a fost atacată. Guvernatorul regiunii Veaceslav Gladkov a anunțat că cartierului urban Graivoron a fost bombardat, iar, potrivit celui mai recent bilanț, 8 civili ar fi fost răniți. Postul rus de stat RT susține că „diversioniștii ucraineni” au capturat un centru culturat din localitatea Gora-Podol. Canalul de Telegram Baza a raportat că, conform datelor preliminare, în zona așezărilor din așezările Glotovo, Kozinka și Gora-Podil au loc bătălii cu DRG-urile ucrainene. În zona Kozinki, potrivit Shot, o dronă a fost doborâtă.

***

Amintim că, în seara zilei de 21 mai, fondatorul structurii private militare ruse Wagner, Evghenii Prigojin, a anunțat că a preluat controlul deplin al oraşului ucrainean Bahmut, centrul celei mai lungi şi sângeroase bătălii din război. Ulterior, și președintele Rusiei Vladimir Putin a recunoscut acest fapt, menționând că va oferi distincții de stat tuturor celor care s-au remarcat. Ucraina neagă informația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: