Motorina se scumpește cu încă 18 bani. Deputat PAS: „Să spuneți mulțumesc criminalului de război Putin”
Full Article 2 minutes read

Motorina se scumpește cu încă 18 bani. Deputat PAS: „Să spuneți mulțumesc criminalului de război Putin”

Carburanții se vor scumpi și mâine. Pe 4 august, un litru de benzină va fi cu 2 bani mai scump și cel de motorină – cu 18. Și în ajun au fost anunțate majorări de prețuri la carburanți, acestea sunt valabile pentru ziua de astăzi. Dacă un litru de benzină, pe 3 august, este 25,72 lei (+11 bani), atunci cel de motorină este 21,90 lei (+25 bani). Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a declarat că pentru creșterea prețurilor la carburanți din ultima perioadă trebuie de spus „”mulțumesc” criminalului de război Putin”. 

Pe 4 august, șoferii vor scoate din buzunar și mai mult – 25,74 lei/litru pentru benzina COR 95, +2 bani. Iar pentru motorina standard, șoferii vot achita 22,08 lei/litru, cu 18 bani mai mult.

Pe 3 august, benzina COR 95 costă 25,72 lei/litru (+11 bani, în comparație cu 2 august) și motorina standard – 21,90 lei/litru (+25 bani).

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică declara, pe 3 august, că de la începutul lunii iulie, prețul motorinei la bursele internaționale s-a majorat cu circa 28%, iar cel al benzinei cu circa 19%: „Pe lângă decizia unor state importante de a reduce producția sau exportul țițeiului în perioada următoare, o influență semnificativă asupra pieței de carburanți au avut-o bombardamentele Federației Ruse asupra infrastructurii portuare din Ucraina, fapt ce a generat creșterea costurilor pentru asigurarea navelor care transportă produse petroliere în zona Mării Negre, inclusiv în portul Giurgiulești”.

„Când treceți zilele astea la benzinării, să spuneți „mulțumesc” criminalului de război Putin pentru creșterea prețurilor la carburanți din ultima perioadă”, a menționat pe rețelele de socializare președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian.

Totodată, deputatul PAS a adăugat că „din cauza bombardamentelor rusești în porturile ucrainene a crescut semnificativ costul de asigurare a navelor care transportă carburanți prin zona Mării Neagră, inclusiv în Republica Moldova”: „Ca rezultat, crește implicit și costul de import al carburanților. Acest război crunt al Rusiei împotriva Ucrainei ne afectează pe toți”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: