Primăria Chișinău a primit în dar un vehicul pentru deszăpezire, din Viena
Full Article 1 minutes read

Primăria Chișinău a primit în dar un vehicul pentru deszăpezire, din Viena

Autoritățile municipale din Viena au donat Chișinăului un vehicul cu destinație specială pentru deszăpezirea drumurilor. Donația a fost aprobată de Consiliul Municipal, pe 7 octombrie.

„Mă bucur că în urma vizitei întreprinse la Viena în vara acestui an, am stabilit o colaborare frumoasă cu acest oraș, în vederea preluării experienței în diverse domenii, cum ar fi cele de infrastructură, amenajarea spațiilor verzi, gestionarea deșeurilor și dezvoltarea urbană”, a scris într-o postare pe facebook, edilul capitalei Ion Ceban.

Totodată, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță că a demarat pregătirea drumurilor publice naționale pentru sezonul de iarnă 2021-2022. Astfel, pentru deszăpezire au fost pregătite 517 mașini şi utilaje rutiere și peste 23 de mii de tone de material antiderapant.

De asemenea, ASD va cumpăra încă 20 de mii de tone de sare tehnică și circa de 70 de mii de tone de nisip. Pentru monitorizarea şi vizualizarea stării condiţiilor de circulaţie pe timp de iarnă, pe drumurile naționale sunt instalate 32 de camere video, dintre care funcționează 29.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: