Năstase a depus la Procuratură un denunț pe numele lui Dodon. Îl acuză de trădare de patrie
Full Article 2 minutes read

Năstase a depus la Procuratură un denunț pe numele lui Dodon. Îl acuză de trădare de patrie

Andrei Năstase, candidatul Platformei DA pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și deputatul Dinu Plîngău îl acuză pe Igor Dodon că ar servi intereselor unui stat străin. Aceștia au depus pe 22 octombrie, la Procuratura Generală, un denunț privind încălcarea flagrantă de către Igor Dodon a articolelor 327, 328, 37 din Codul Penal al Republicii Moldova (abuz în serviciu, excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu și trădare de patrie).

Candidatul Platformei DA susține că, după ce va deveni președinte, persoanele care servesc intereselor altor state vor trebui să părăsească țara.

„Toți spionii vor trebui să plece de pe teritoriul Republicii Moldova, după ce vor fi trași la răspundere, în timp de 48 de ore din momentul în care voi deveni președinte al Republicii Moldova!”, a declarat Năstase.

Acesta a mai spus că este „singurul care nu are „cheițe” în exteriorul țării”.

Reacția vine după ce, acum câteva zile, jurnaliștii de investigație de la Rise Moldova și Dossier au publicat materiale care ar arăta că Igor Dodon, pe durata mandatului său de președinte, ar fi fi avut anumite legături secrete cu responsabilii de la Kremlin. Acesta ar fi avut pseudonimul „Kremlinovici”.

De cealaltă parte, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, a declarat că investigaţia este un fals și ar avea legătură cu campania electorală.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că materialele prezentate de jurnaliști nu conțin probe concludente și că instituția pe care o conduce nu dispune de informații care ar arăta că Igor Dodon în perioada mandatului de președinte își coordona acțiunile și discursurile cu Kremlinul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: