Gavrilița a cerut ajutor de la Banca Mondială: „Pentru a gestiona riscurile cauzate de factori externi”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița a cerut ajutor de la Banca Mondială: „Pentru a gestiona riscurile cauzate de factori externi”

Premierul Natalia Gavrilița, care se află într-o vizită în SUA, a avut o întrevedere cu președintele Grupului Băncii Mondiale și cu secretarul adjunct al Trezoreriei SUA. Oficialul moldovean a cerut o finanțare nerambursabilă de la Banca Mondială, totodată l-a invitat pe David Malpas să viziteze Moldova. În discuția cu reprezentantul Trezoriei SUA, Gavrilița spune că au fost abordate subiecte cu privire la situația macroeconomică și securitatea energetică.

Potrivit unui comunicat al Guvernului moldovean, prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat Băncii Mondiale acordarea unei finanțări nerambursabile flexibile, necesare pentru a susține populația în perioada de crize, generate de războiul din Ucraina.

„Întreprindem în continuare toate acțiunile necesare pentru ca această criză, care există în toată lumea, să afecteze într-o măsură mai mică cetățenii noștri. Mizăm pe asistență sub formă de granturi pentru a gestiona riscurile care sunt cauzate de factori externi, precum conflictul militar din Ucraina”, a spus Gavrilița.

La rândul său, David Malpas a menționat că Banca Mondială va rămâne un partener de încredere pentru R. Moldova. În perioada următoare, va fi elaborată noua Strategie de Parteneriat cu țara noastră.

La finalul întrevederii, prim-ministra Natalia Gavrilița l-a invitat pe David Malpas să viziteze Republica Moldova.

În cadrul întrevederii cu secretarul adjunct al Trezoriei SUA, au fost abordate subiecte cu privire la situația macroeconomică, securitatea energetică, și eforturile Statelor Unite în fortificarea parteneriatului cu Republica Moldova.

Gavrilița a vorbit despre provocările pe care le confruntă autoritățile Moldovei.

„Wally Adeyemo a apreciat eforturile autorităților de la Chișinău în atenuarea impactului economic declanșat de criza de securitate din regiune, dar și avansul înregistrat în domeniul reformelor democratice”, relatează Guvernul moldovean.

Totodată se menționează că secretarul adjunct al Trezoreriei americane a reconfirmat suportul continuu și consistent al SUA oferit poporului Republicii Moldova în vederea propășirii tuturor obstacolelor momentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: