Natalia Gavrilița este cel de-al 15-lea prim-ministru al Republicii Moldova. Parlamentul a dat vot de încredere cabinetului de miniștri condus de către reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În susținerea acesteia au votat 61 de deputați din fracțiunea PAS. Fracțiunea Comuniștilor și Socialiștilor și fracțiunea Partidului „ȘOR” nu au susținut învestirea Nataliei Gavrilița în funcția de premier.
„Vă promitem că imediat mergem la muncă!”, a declarat noul prim-ministru.
Cabinetul de miniștri propus de Natalia Gavrilița va avea 13 ministere, în loc de nouă, așa cum a fost până acum. Patru din ministerele existente urmează a fi reformate: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi divizat în Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării se divizează în Ministerul Educației și Cercetării și în Ministerul Culturii. Va fi reformat și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin divizarea în Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Mediului. Ministerul Economiei și Infrastructurii se va transforma în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și în Ministerul Economiei.
Prim-ministru: Natalia Gavrilița
Vicepremier pentru Reintegrare: Vlad Kulminski
Vicepremier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Andrei Spînu
Vicepremier, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene: Nicu Popescu
Vicepremier pentru Digitalizare: Iurie Țurcanu
Ministrul Afacerilor Interne: Ana Revenco
Ministru al Sănătății: Ala Nemerenco
Ministru al Muncii și Protecției Sociale: Marcel Spatari
Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare: Viorel Gherciu
Ministru al Mediului: Iuliana Cantaragiu
Ministru al Economiei: Sergiu Gaibu
Ministru al Finanțelor: Dumitru Budianschi
Ministrul Justiției: Sergiu Litvinenco
Ministru al Educației și Cercetării: Anatolie Topală
Ministru al Culturii: Sergiu Prodan
Ministru al Apărării: Anatolie Nosatîi
Anterior, în campania electorală desfășurată de PAS, dar și potrivit declarației Nataliei Gavrilița, printre primele inițiative ale noii guvernări va fi majorarea pensiei minime până la 2 mii de lei.
Pe ordinea de zi a ședinței din 6 august 2021 a Parlamentului a fost inclus și proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului privind componența numerică și nominală a Biroului Permanent al legislativului. La fel, urmează a fi aprobată și componența nominală a delegațiilor Parlamentului Republici Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și la organizațiile parlamentare bilaterale.