Natalia Gavrilița promite creșteri salariale în sectorul bugetar: „Vom veni cu câteva măsuri extraordinare”
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița promite creșteri salariale în sectorul bugetar: „Vom veni cu câteva măsuri extraordinare”

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, promite creșteri salariale în sectorul bugetar, din această toamnă. Premierul spune că pe parcursul lunii Executivul va prezenta un șir de măsuri, pe care le numește „extraordinare”, care vor veni să susțină majorările salariale. Declarații în aceste sens au fost făcute de Natalia Gavrilița astăzi, 6 septembrie, în cadrul unei întrevederi cu membrii Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, în cadrul discuțiilor, reprezentanții autorităților publice locale au abordat mai multe subiecte ce țin de asigurarea cetățenilor cu lemne de foc, modul de stabilire a moratoriului temporar privind încadrarea personalului din APL, dar și pregătirea reformei APL.

Un subiect aparte l-a constituit salarizarea în sectorul bugetar. În context, prim-ministra a ținut să menționeze că aceasta este o problemă atât la nivel local, cât și central, iar pentru ameliorarea situației, în luna septembrie, Executivul va veni cu câteva „măsuri extraordinare”, care țin cont de capacitățile bugetare ale APL.

Printre acestea se numără creșterea salariilor pentru bugetari și oferirea de către Guvern a unui ajutor unic, în valoare de 3000 lei, pentru angajații din sectorul bugetar cu un salariu mai mic de 15000 de lei.

În discuții, șefa Executivului a menționat că fortificarea parteneriatului cu administrația publică locală rămâne o prioritate, iar sporirea receptivității autorităților la nevoile cetățenilor este sarcina de bază a acestei conlucrări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: