Natalia Morari admite că și-ar putea crea propriul partid politic după alegerile prezidențiale
Full Article 3 minutes read

Natalia Morari admite că și-ar putea crea propriul partid politic după alegerile prezidențiale

Jurnalista Natalia Morari, care va candida la alegerile prezidențiale din toamnă, admite că și-ar putea crea propriul partid. Aceasta a declarat că eventuala înființarea a formațiunii politice depinde de rezultatul pe care-l va obține la scrutinul prezidențial. Totodată, Natalia Morari a menționat că ar putea candida și la alegerile parlamentare din 2025, însă doar pe lista partidului său. Precizările au fost făcute în cadrul ediției din 23 iulie a emisiunii „UNInterviu” de la Unimedia. 

În timpul emisiunii, Natalia Morari a confirmat că activitatea sa politică nu se va rezuma doar la candidarea la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, ci se va extinde pe termen lung.

Întrebată dacă acest lucru înseamnă că se va pregăti de algerile parlamentare și își va înființa propriul partid, aceasta a spus: „Cel mai probabil așa va fi, dar asta va depinde de ce rezultat voi obține în această campanie. Pentru mine este important ca rezultatul în această campanie să-mi permită, în public, să spun: „Asta nu sunt eu, nu sunt acei mii de oameni care au pus semnătura, asta sunt și zeci sau sute de mii de oameni care au votat pentru mine”. Iar asta nu-i vorba despre Natalia Morari, aste este vorba despre oamenii care au obosit. Vor să trăiască aici, vor o viață normală”.

Aceasta a refuzat însă să spună ce rezultat ar trebui să obțină la alegerile prezidențiale pentru a-și crea un partid.

De asemenea, Natalia Morari a exclus posibilitatea de candida la alegerile parlamentare pe lista unui partid deja existent. Ea precizat că în cazul în care va concura pentru un fotoliu de deputat, o va face doar pe lista partidului pe care eventual îl va înființa.

Precizăm că Natalia Morari activează de peste 15 ani în domeniul jurnalismului politic din Republica Moldova. De-a lungul timpului a lucrat la TV8, unde a avut propria emisiune politică și făcut parte din Consiliul de administrare al televiziunii. În 2021, Morari a părăsit Consiliul de administrare al televiziunii, invocând „presiunii” din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Morari a declarat că SIS o șantaja cu informații despre viața ei personală și a declarat că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care ulterior a fost anunțat în căutare. Informația despre legătura lui Morari cu Platon a provocat un scandal, deoarece s-a aflat că ea a făcut interviuri cu el în timp ce erau deja într-o relație. În final, emisiunea ei de la TV8 a fost închisă definitiv, iar Morari a devenit unul dintre primele și puținele exemple de „cancel culture” în comunitatea profesională și politică din care făcea parte.

În aprilie 2023, Veaceslav Platon, care s-ar ascunde la Londra, și-a lansat propriul partid politic – „Fenix Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: