NATO vrea să vadă Moldova țară membră a Alianței? Geoană: Nu-i vom face curte
Full Article 2 minutes read

NATO vrea să vadă Moldova țară membră a Alianței? Geoană: Nu-i vom face curte

Republica Moldova poate să adere la Alianța Nord-Atlantică, dacă își dorește acest lucru. Pe de altă parte, NATO nu a făcut și nu va face niciodată „curte” unui stat partener pentru a adera la Alianță împotriva voinței sale, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru NewsMaker.

Adjunctul Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană, susține că Moldova poate să adere la NATO și că decizia de a face sau nu acest pas aparține în exclusivitate Chișinăului. Întrebat de NM dacă NATO și aliații săi își doresc să vadă țara noastră în componența Alianței, Geoană a răspuns:

„Eu vă răspund invers: nici un stat european, independent, capabil și doritor să adere la NATO nu are ușa NATO închisă, dar NATO niciodată nu va merge către un stat partener să-i facă curte, să-l facă membru al NATO împotriva voinței acestuia. Așa cum este valabil pentru Georgia, pentru Balcani, pentru Ucraina, este valabil și pentru Republica Moldova. (…) Noi nu vom face niciodată o campanie de prozelitism în Republica Moldova pentru aderarea sa la NATO. Dacă Republica Moldova decide să meargă în UE, să meargă sau să nu meargă în NATO, să rămână neutră sau nu – este decizia absolut suverană a acestui stat și noi o respectăm în integralitate”, a declarat Mircea Geoană pentru NM.

Interviul integral acordat de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, pentru NewsMaker – în curând pe site.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: