CNN: Nava sub pavilionul Moldovei, lovită de un obuz lângă Odesa, continuă să ardă timp de aproape două săptămâni
Full Article 2 minutes read

CNN: Nava sub pavilionul Moldovei, lovită de un obuz lângă Odesa, continuă să ardă timp de aproape două săptămâni

Nava „Millennial Spirit” (de tip Chemical Tanker), înmatriculată sub pavilionul Republicii Moldova, continuă să ardă în largul Mării Negre, la aproape două săptămâni după ce ar fi fost lovită de un obuz lansat, potrivit Kievului, de armata rusă. Imagini din satelit a publicat CNN pe 9 martie.

Fotografiile din satelit au fost colectate de compania americană de imagistică a Pământului Planet Labs PBC, cu sediul în San Francisco, California. Acestea au fost surprinse pe 8 martie. În imagini se vede un nor de fum negru emanat din direcția tankerului situat la circa 32 km la est de orașul Odesa.

Pe 25 februarie, autoritățile ucrainene au anunțat că o navă sub pavilionul Moldovei, aflată la circa 19 kilometri la sud de portul Iujnii, a fost lovită de un obuz. Ambarcațiunea transporta 600 tone de păcură și motorină diesel. Doi membri ai echipajului au fost grav răniți, potrivit Kievului.

***

Pe 9 martie s-au împlinit 14 zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Moscova refuză să recunoască că este un  „război” și insistă că a lansat o „operațiune specială militară, pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei”. Potrivit Oficiului ONU pentru drepturile omului, timp de 13 zile, în Ucraina au fost uciși 474 de civili, iar peste 860 au fost răniți.

Știrile NewsMaker în română le puteți găsi și pe pagina noastră de Facebook, dar și pe Telegram.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: