Navalnîi a fost deconectat de la aparatul de respirație asistată. Precizările purtătoarei de cuvânt a politicianului
Full Article 2 minutes read

Navalnîi a fost deconectat de la aparatul de respirație asistată. Precizările purtătoarei de cuvânt a politicianului

Alexei Navalnîi a fost deconectat de la aparatul de respirație asistată. Despre acest lucru a anunțat Kira Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi.

Aceasta a mai informat că politicianul poate să se scoale din pat.

Amintim că Alexei Navalnîi a fost spitalizat într-un spital din Omsk pe 20 august, după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care se deplasa spre Moscova. Familia și susținătorii politicianului au declarat că acesta ar fi fost otrăvit. Reprezentanții spitalului din Omsk au declarat că în organismul lui Navalnîi nu au fost găsite urme de otravă. Medicul-șef al spitalului susține că Navalnîi a suferit un dezechilibru al carbohidraţilor.

Apropiații lui Navalnîi au decis să îl transporteze într-o clinică din Germania, însă medicii din Omsk au refuzat acest lucru, motivând că starea politicianului este instabilă. Medicii au permis transportarea în Germania a lui Navalnîi abia pe 21 august. În dimineața de 22 august, acesta a fost transferat la spitalul Charité din Berlin.

Ulterior, pe 2 septembrie, guvernul german a anunțat că în corpul lui Alexei Navalnîi au fost găsite urme de substanțe otrăvitoare din grupul Noviciok. Pe 10 septembrie, Navalnîi a fost scos din coma medicală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: