„Ne confruntăm cu un atac concertat de noutăți false”. Ion Chicu susține că surse din afara statului încearcă să destabilizeze țara
Full Article 2 minutes read

„Ne confruntăm cu un atac concertat de noutăți false”. Ion Chicu susține că surse din afara statului încearcă să destabilizeze țara

Documentul fals care a dus în eroare mai multe instituții mass media din Republica Moldova ar proveni dintr-o sursă din afara statului, menită să destabilizeze situația din țară. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, la finalul ședinței din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătăte Publică. Șeful executivului a precizat că instituțiile de drept încearcă să identifice și să sisteze activitatea „surselor” respective.

Ion Chicu a îndemnat populația și mass media să se informeze numai din surse oficiale, plasate pe pagina de internet a guvernului.

„În ultima perioadă ne confruntăm cu un atac concertat de noutăți false de la pseudo-decizii ale Comisiei Situații Excepționale sau alte instituții care induc în mod intenționat populația în eroare. Ultimul caz l-am avut ieri, când de pe unele surse au fost răspândite informații false cu așa-numita decizie a Comisiei Situații Excepționale cu măsuri menite să destabilizeze situația în țară. Aceste surse sunt de peste hotare. Instituțiile noastre de drept lucrează ca să le identifice și să le oprească activitatea, dar multe sunt de peste hotare și avem dificultăți”, a declarat Chicu.

Șeful executivului a precizat că acest apel este și pentru mass media „care ieri s-a grăbit să preia aceste informații eronate și, din păcate, mulți cetățeni au fost duși în eroare”.

Amintim că, pe 14 mai, documentul cu denumirea „DISPOZIȚIA nr. 28 din 14 mai 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, a fost preluat de mai multe surse mass media, inclusiv de NewsMaker.

Redacția NM a eliminat de pe site știrile respective și și-a cerut scuze pentru publicarea unor informații neveridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: