„Ne dorim ca Eurovision 2023 să fie într-o Ucraină pașnică”. Delegația ucraineană a primit actele pentru pregătirea competiției
Full Article 2 minutes read

„Ne dorim ca Eurovision 2023 să fie într-o Ucraină pașnică”. Delegația ucraineană a primit actele pentru pregătirea competiției

Delegația Ucrainei a primit documentele pentru pregătirea „Eurovision 2023”. Cu toate acestea, nimeni încă nu știe în ce oraș va avea loc concursul. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful consiliului de administrație al Companiei Naționale Publice de Televiziune și Radio a Ucrainei, Nikolai Cernotițkii. 

„În ciuda faptului că nu a fost ușor să participăm la Eurovision, totuși am făcut-o și este grozav că am câștigat. Radiodifuziunea publică a primit documentele privind începerea pregătirilor pentru Eurovision de anul viitor. Ne dorim foarte mult ca Eurovisionul să aibă loc într-o Ucraină pașnică. Locul de desfășurare trebuie să îndeplinească cerințele cu privire la o scenă mare și nivelul de securitate”, a precizat oficialul ucrainean.

Pe 14 mai, la Torino, grupul etno-rap Kalush Orchestra din Ucraina a câștigat Eurovision cu piesa „Stefania”. Pe locul 2 s-a clasat Marea Britanie, fiind urmată de Spania, Suedia și Serbia.

Amintim că președintele Vladimir Zelenski, după victoria Ucrainei la Eurovision, a spus că va face totul pentru a găzdui anul viitor concursul în orașul ucrainean reconstruit Mariupol.

De menționat că astăzi este a 83-a zi de război în Ucraina. Pe 24 februarie, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: