VIDEO Ucraina a câștigat concursul muzical Eurovision 2022
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ucraina a câștigat concursul muzical Eurovision 2022

Câștigătorul concursului internațional de cântec Eurovision, care are loc la Torino, a fost grupul etno-rap Kalush Orchestra din Ucraina cu piesa „Stefania”. Pe locul 2 s-a clasat Marea Britanie, fiind urmată de Spania, Suedia și Serbia.

Solistul grupului ucrainean Kalush Orchestra Oleg Psyuk, a cerut sprijin pentru Ucraina. „Ajută Ucraina, Mariupol! Ajută-l pe Azovstal!” a spus el după interpretarea piesei în marea finală.

Uniunea Europeană de Radiodifuziune, ca răspuns la o solicitare a agenției germane dpa, a declarat: „Înțelegem sentimentele profunde în legătură cu situația actuală din jurul Ucrainei și credem că declarațiile Orchestrei Kalush și ale altor interpreți care exprimă sprijinul pentru poporul ucrainean sunt de natură umanitară, nu politică”, scrie D.W.

La scurt timp, președintele Ucrainei a venit cu un mesaj de felicitare.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”, a scris el pe Telegram. „Vom face tot ce ne stă în putință pentru a găzdui într-o zi participanții și oaspeții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean. Liber, pașnic, reconstruit”, a adăugat el.

Kalush Orchestra este un grup de rap ucrainean fondat în 2019, numit după Kalush, orașul natal al vocalistului Oleg Psyuk.

În 2021, a devenit cunoscut după lansarea unui proiect paralel – Kalush Orchestra. Spre deosebire de grupul principal, acest grup se concentrează pe rap cu elemente folclorice și autenticitate ucraineană. Ambele grupuri au membri comuni.

În finala Eurovision-2022 au evoluat reprezentanți ai 25 de țări: Cehia, România, Finlanda, Elveția, Portugalia, Franța, Norvegia, Armenia, Italia, Spania, Țările de Jos, Ucraina, Germania, Lituania, Azerbaidjan, Grecia, Islanda, Belgia , Moldova, Suedia, Australia, Marea Britanie, Polonia, Serbia și Estonia.

Amintim că Rusia a fost descalificată de la participarea la competiție din cauza războiului din Ucraina.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: