„Ne dorim să celebrăm în liniște și pace acest Crăciun”. Guvernul, despre apelul lui Ceban de a organiza evenimentele de iarnă în comun
Full Article 3 minutes read

„Ne dorim să celebrăm în liniște și pace acest Crăciun”. Guvernul, despre apelul lui Ceban de a organiza evenimentele de iarnă în comun

Scrisoarea Primăriei Chișinău cu privire la sărbătoarea de Crăciun a fost citită de reprezentanții Guvernului, însă un răspuns ferm la propunerea de a organiza în comun evenimentele nu a fost deocamdată formulat. În cadrul conferinței de presă din 15 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Executivului Daniel Vodă a menționat că „dorința este ca târgul de Crăciun să nu să se rezume în zona capitalei dar să fie în toată țara” și că Guvernul își dorește să celebreze Crăciunul „în liniște și pace”. „Târgul de Crăciun nu aparține politicienilor, aparține oamenilor”, a adăugat reprezentantul Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a fost solicitat pe 15 noiembrie să ofere un răspuns cu privire la apelul primarului Ion Ceban de a organiza sărbătorile de iarnă împreună, să nu existe două târguri așa cum au fost în anii trecuți, ci unul – comun.

Guvernul de fapt are o inițiativă pe care o vom lansa în cel mai scurt timp. Această inițiativă vizează întreaga țară. Ne dorim ca Crăciunul să fie celebrat nu doar în capitală, dar și în întreaga republică sub aceeași tematică, sub tradițiile frumoase care sunt în Republica Moldova „O țară europeană”. În acest sens vom lansa invitații publice către autoritățile publice locale din întreaga republică, vom invita să celebrăm Crăciunul în valorificarea tradițiilor naționale”, a comunicat Vodă.

El a mai spus că „în orașul Chișinău, tradițional, sunt organizate mai multe târguri” și că „în anii precedenți au fost și căutări de brad”.

Noi ne dorim sub semnul de unitate și tradiție să celebrăm în liniște și pace acest Crăciun. (…) Toate propunerile concrete care vor parveni din partea responsabililor de la orice instituție le vom analiza cu atenție”, a menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat dacă vom avea un târg pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și altul pe strada 31 August, Vodă a comunicat: „Abia aștept și eu luna decembrie să vedem unde vom avea luminițe de Crăciun. (…) Cert este că vom avea mai multe locații, deja cunoaștem de agenți economici care au lansat idei de a organiza târguri în diferite locații ale capitalei. Deci, târgul de Crăciun nu aparține politicienilor, aparține oamenilor, tradiției și sărbătorii nemijlocit. Noi în cel mai scurt timp, la începutul lunii decembrie, vom veni cu detalii pe partea organizatorică”.

Solicitat să răspundă dacă „guvernul va răspunde apelului primarului sau are un plan propriu”, Vodă a declarat: „Guvernul are un plan, la fel cum am avut și în cazuri precedente. Acest plan este de cooperare cu toată lumea interesată. Am primit acea corespondență, o vom examina, dar dorința noastră este ca târgul de Crăciun să nu să se rezume la o conversație în zona capitalei dar să fie în toată țara”.

Pe 14 noiembrie, primarul reales Ion Ceban a anunțat că Primăria Chișinău a transmis către Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Culturii o scrisoare „prin care venim cu propunerea ca evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă să fie realizate în comun la Chișinău”.

Nu trebuie să existe discuții și evenimente separate dedicate sărbătorilor de iarnă. Suntem deschiși pentru propuneri și colaborare. Trebuie să fim uniți, mai ales cu ocazia acestor sărbători frumoase”, a scris Ceban pe rețelele de socializare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: