Nemerenco: Boris Golovin, reținut anterior de CNA, ar urma să fie restabilit în funcție
Full Article 2 minutes read

Nemerenco: Boris Golovin, reținut anterior de CNA, ar urma să fie restabilit în funcție

Ministrul Sănătății ar urma să îl restabilească în funcție pe Boris Golovin, directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească, care a fost demis anterior, în baza ordonanței Procuraturii Anticorupție. Cel puțin asta susține fostul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, într-o postare publicată astăzi, 6 decembrie, pe pagina sa de facebook

„Astăzi ministra Sănătății îl va restabili în funcție pe Boris Golovin, directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească, pe care eu l-am suspendat în baza ordonanței Procuraturii Anticorupție din 17.10.2019, care a solicitat nu doar suspendarea sa din funcția deținută și interzicerea exercitării atribuțiilor de serviciu, dar chiar interzicerea accesului în sediul CNAMUP pînă la rămânerea definitivă a hotărârii de instanță”, a scris Ala Nemerenco.

De asemenea, Nemerenco o sfătuiește pe Viorica Dumbrăveanu să citească atent motivația ordonanței emise de Procuratura Anticorupție.

„Justiția “independentă” cu nume concret din Judecătoria Ciocana i-a dat într-un timp record câștig de cauză (a fost atacată legalitatea ordinului emis de către mine) și ministra de asemenea în doi timpi și trei mișcări îl restabilește. Cauza penală, decizia CNA și Procuraturii Anticorupție nu interesează pe nimeni. Nu interesează nici motivul de ce a fost prescrisă așa o ordonanță (o sfătui respectuos pe Dna ministră să citească atent motivația acelei ordonanțe). Și, apropo, urmărirea pe acest caz a fost inițiată încă de fosta conducere a ministerului, pînă la mine, pe timpul guvernării PD”, a precizat Nemerenco.

Astăzi ministra sănătății îl va restabili în funcție pe Boris Golovin, directorul Centrului Național de Asistență…

Geplaatst door Ala Nemerenco op Vrijdag 6 december 2019

Cu un comentariu la postarea fostului ministru al Sănătății a reacționat și fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate. Aceasta a scris că o situație „similară” se întâmplă și la Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Acolo și asa era jale cu 4-6 persoane care plecau din sistem săptămânal din cauza salariilor. Acum, că ministrul restabilește în funcții persoane toxice, lucrurile vor fi mai grave”, a scris Olesea Stamate.

Precizăm că Boris Golovin, fostul director al Centrului Naționale de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost reținut în luna octombrie de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în dosarul ambulanțelor. În trecut, acesta a fost deputat din partea Partidului Democrat din Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: