Nemerenco: datorită vaccinării, în ultimele luni, niciun lucrător medical din Moldova nu a murit din cauza coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Nemerenco: datorită vaccinării, în ultimele luni, niciun lucrător medical din Moldova nu a murit din cauza coronavirusului

În ultimele luni, niciun lucrător medical din Republica Moldova nu a decedat din cauza coronavirusului. Mai mult, niciunul dintre ei nu a dezvoltat o formă gravă a bolii. Informația a fost prezentată de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco, în cadrul ediției din 1 septembrie a emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV. 

Potrivit ministrului Sănătății, în rândul cadrelor medicale și a angajaților auxiliari din instituțiile medicale din țară, gradul de vaccinare este destul de mare.

„În rândul cadrelor medicale avem 95% persoane vaccinate, iar în cazul lucrătorilor auxiliari am depășit 80%. Datorită acestui fapt, zilnic avem maximum 5-6 persoane din rândului personalului medical infectate. Jumătate din aceste cazuri sunt însă tot în rândul celor nevaccinați”, a menționat Ala Nemerenco.

Oficialul a precizat că, în ultimele 3-4 luni, datorită vaccinării „nu am mai avut niciun deces și nu am avut nici forme grave de boală” în rândul angajaților din Sănătate.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost vaccinate complet peste 691 de mii de persoane. Timp de un an, peste 100 de lucrători medicali din țara noastră au fost răpuși de coronavirus. Datele au fost publicate pe 27 martie 2021, de Ministerul Sănătății.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: