Nemerenco, despre reținerea pentru mită a unui medic, la Bălți: „E timpul de renunțat la o așa rușine pentru sistem”
Full Article 2 minutes read

Nemerenco, despre reținerea pentru mită a unui medic, la Bălți: „E timpul de renunțat la o așa rușine pentru sistem”

Ala Nemerenco a venit cu o reacție, după ce șeful interimar al Centrului Perinatal al Spitalului Clinic Bălți a fost reținut de către Centru Național Anticorupție (CNA) pentru corupere pasivă. Ministra Sănătății a condamnat perceperile de bani de la pacienți de către medici și a încurajat pacienții să nu plătească pentru serviciile medicale și să nu le fie frică să declare sau să raporteze actele de corupție.

„Condamnăm orice percepere de bani de la pacienți de către personalul medical – condiționată, pasivă, sub formă de mulțumiri. (…) Procurăm și instalăm echipamente, efectuăm reparații capitale, în ultimii ani s-au majorat și se vor mai majora salariile. Spitalele se schimbă la față cu fiecare zi. E timpul de renunțat la o așa rușine pentru sistem – a scoate zece piei de pe prieteni, concitadini, consăteni, vecini, colegi. Ne dorim în Europa, dar cu practici vechi, cam așa se primește”, a scris ministra Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Ala Nemerenco a avertizat lucrătorii medicali care continuă să perceapă mită: „Nu veți putea evita întâlnirea cu ofițerii CNA, aceasta trebuie să fie clar. Sistemul de sănătate e al oamenilor și pentru oameni și va deveni pe final un sistem nu doar de sănătate, ci și sănătos”.

Precizăm că CNA a anunțat pe 20 noiembrie că medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți, din cadrul Spitalului Clinic Bălți, a fost reținut după ce ar fi cerut 7000 de lei pentru asistarea unei nașteri.  Medicul a fost reținut în flagrant, pe 19 noiembrie,  în moment primirii ultimei tranșe de bani – 5000 lei.

În prezent, potrivit CNA, bănuitul se află în izolator fiind reținut pentru 72 ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: