Nemerenco, după vizita la Centrul de reabilitare pentru copii din Cornești: „Am ieșit cu inima în noduri și cu o listă mare de dorințe”
Full Article 2 minutes read

Nemerenco, după vizita la Centrul de reabilitare pentru copii din Cornești: „Am ieșit cu inima în noduri și cu o listă mare de dorințe”

După ședința de Guvern de la Ungheni, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că a mers în vizită la Centrul de Reabilitare de Ftiziopneumologie din Cornești – un centru vechi, potrivit oficialei, cu condiții modeste, în care se află în tratament sau monitorizare copii în vârstă de la 3 la 11 ani, din focare de tuberculoză. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Ala Nemerenco face apel la ajutor pentru copiii care se tratează la centrul din Cornești și promite că va reveni ea însăși într-o nouă vizită… cu daruri.

„Copiii au vârsta de la 3 la 11 ani. În afara de servicii medicale, destul de limitate în capacități de reabilitare, copiii beneficiază și de servicii educaționale – adică fac școală. În majoritatea cazurilor, copiii vin din familii cu un grad înalt de vulnerabilitate. Unii până a ajunge în acest Centru aveau adesea doar o singură masă pe zi. Alții nu cunoșteau literele chiar de sunt într-a IV. Pe o parte din ei părinții îi vizitează, pe unii – nu. Părinții unora se află sub tratament îndelungat de TBC. Ai altora – în locuri mai îndepărtate”, a scris ministra după vizita de la centru.

Teren de joacă. Un ecran mare de TV, cărți cu povești și aventuri – sunt câteva dintre darurile pe care copiii centrului le-au cerut de la ministra Sănătății.

„Nu a cerut nimeni jucării. Copii deveniți maturi prea devreme. Am ieșit din acel Centru zis de reabilitare cu inima în noduri. Și cu o listă mare de dorințe, culeasă de la ei pe bucățele”, mai spune ministra.

În context, ministra a făcut un apel la solidaritate și ajutor pentru copiii care se tratează la Cornești. Nemerenco spune că va reveni la aceștia „cât de repede poate”: „fiindcă fericirea adevărată e în puterea de a-i face pe alții fericiți. Cine vrea să mergem împreună la Cornești să ducem fericire, vă invităm. Totdeauna este loc pentru a face lumea mai altfel, mai bună”, a mai spus ministra.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: