Nemerenco: În ambulanța obligată să cedeze trecerea coloanei oficiale se afla o femeie cu dureri de cap
Full Article 2 minutes read

Nemerenco: În ambulanța obligată să cedeze trecerea coloanei oficiale se afla o femeie cu dureri de cap

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a comentat incidentul în care a fost implicată o ambulanță, nevoită să cedeze trecerea unei delegații oficiale. Aceasta a confirmat că în mijlocul de transport se afla un pacient. În ajun, premierul Natalia Gavrilița a declarat că polițistul a acționat conform legii atunci când a decis să oprească mașina în care se afla echipajul medical.

Potrivit ministrului Sănătății, totul s-a întâmplat la ora 16:46, când ambulanța a ajuns într-o intersecție aflată la circa 100 de metri de Institutul de Medicină Urgentă.

Pacienta era o persoană care acuza dureri de cap, cefalee, amețeli, în legătură cu un traumatism suferit cu trei zile mai devreme. Deoarece nu exista un medic care să îi ofere o consultație mai avansată, brigada a considerat necesar să deplaseze pacientul la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a efectua un șir de investigații, ca să evite posibilitatea existenței unei hematome de la această lovitură”, a explicat Ala Nemerenco.

Ministrul Sănătății a mai menționat că echipajul medical a așteptat circa 45 de secunde, după care a ajuns la spital: „Acest caz nu a avut nicio influență asupra situației pacientului”, a declarat Ala Nemerenco potrivit PRO TV Chișinău.

Reacția vine după ce, acum câteva zile, pe rețelele de socializare a fost publicată o înregistrare video în care se vede cum un polițist oprește o ambulanță, într-o intersecție, pentru a permite trecerea unei delegații oficiale. Ulterior, poliția a venit cu o reacție publică și a anunțat că, întrucât coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, „permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident”.

Pe 14 februarie, în cadrul unei emisiuni televizate, prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat că polițistul a acționat corect.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: