Nemerenco, nedumerită de solicitarea CESP a capitalei: „Noi avem o comunicare între toți cei care-și doresc, nu văd o problemă”
Full Article 2 minutes read

Nemerenco, nedumerită de solicitarea CESP a capitalei: „Noi avem o comunicare între toți cei care-și doresc, nu văd o problemă”

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco s-a arătat surprinsă de solicitarea Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău, privind crearea unei platforme comune de comunicare strategică asupra situației epidemiologice prin COVID-19. Întrebată pe 20 ianuarie de jurnaliști cum i se pare cererea, șefa de la sănătate a menționat că nu vede nicio barieră de comunicare.

Nu este o întrebare pentru mine. Platforma de comunicare este însăși Comisia [Națională Extraordinară de Sănătate Publică]. Și noi avem o comunicare între toți cei care-și doresc, nu văd o problemă de comunicare între membri. Cu atât mai mult că dl Gîlcă este membru și într-o comisie și în alta. Nu pot să înțeleg care este bariera de comunicare cu care d-lui se confruntă”, a declarat Nemerenco.

Amintim că, în ajun, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință. Astfel, Comisia a decis sistarea activității zonelor de agrement, a parcurilor de distracții, dar și a cluburilor de noapte.

În același timp, CESP solicită Ministerului Sănătății activarea spațiilor medicale pediatrice suplimentare COVID-19 în spitalele republicane și raionale. Comisia a mai hotărât ca în perioada 20 ianuarie-3 februarie procesul educațional în cadrul instituțiilor de învățământ (centrele de creație)  se va desfășura la distanță. Și activitățile extrașcolare în instituțiile de învățământ primar și secundar din mun. Chișinău se organizează la distanță.

Totodată, Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău a solicitat Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică instituirea unei platforme comune de comunicare strategică asupra situației epidemiologice prin COVID-19, provocărilor pandemice pentru sănătatea și siguranța populației, precum și eficientizării procesului de vaccinare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: