Nemerenco raportează „scheme în sănătate și averi pe tragedia oamenilor”. Când ar urma să deschidă parantezele
Full Article 2 minutes read

Nemerenco raportează „scheme în sănătate și averi pe tragedia oamenilor”. Când ar urma să deschidă parantezele

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a raportat pe rețelele de socializare „scheme în sistemul de sănătate” dar și „cum s-au făcut averi pe sănătatea și tragedia oamenilor”, însă nu a oferit detalii. Oficiala a spus că acum e multă muncă de rutină, de anihilare, ca să nu mai facă rău nimănui. „Eu sper că într-o zi, în acea viața normală de “după”, voi putea spune”, a precizat ministra. 

Eu sper că într-o zi, în acea viața normală de “după”, voi putea spune unde și cum s-au construit scheme în sistemul de sănătate, și cum s-au făcut averi pe sănătatea și tragedia oamenilor. Acum e multă muncă de rutină, obositoare, de anihilare, ca să nu mai facă rău nimănui, și nici bugetelor, și pe aranjarea lucrurilor într-un mod corect. Și la ce mă refer, nu e legat de plățile neformale în sistem, aceasta e o altă mare bubă. Acum vă e clar de ce atacurile asupra umilei mele persoane care dețin o profesie atât de pașnică – medic, nu au măcar o zi pauză, de parcă am fi la război?”, a scris Nemerenco pe rețelele de socializare.

Menționăm, peste 50% din moldoveni consideră că una dintre principalele probleme cu care se confruntă sistemul medical din Republica Moldova este corupția. Cel puțin aceasta arată datele unui sondaj de opinie, realizat de Magenta Consulting în perioada 13-26 februarie 2023, pe un eșantion de 926 de respondenți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: