Nemerenco spune că va publica numele medicilor care cer bani de la pacienți: Să-i cunoască întreaga țară
Full Article 3 minutes read

Nemerenco spune că va publica numele medicilor care cer bani de la pacienți: Să-i cunoască întreaga țară

Ministra Sănătății Ala Nemerenco susține că plățile pe care le solicită unii medici din Republica Moldova „sunt niște pietre grele legate de gât”. Iar tot ce e legat de piatră la gât, adaugă oficialul de la sănătate, „la fund trage, mai devreme sau mai târziu”. Prin urmare, Nemerenco anunță că în lupta cu plățile neoficiale din sistem va începe să publice numele medicilor care cer bani de la pacienți. 

Pe o rețea de socializare, Nemerenco a scris despre corupția din sistemul medical. „Postarea nu se adresează medicilor onești, profesioniști, cu suflet, mâini și minte de aur”, a precizat oficialul.

„Dragi colegi, cunoaștem toți cât e de grea profesia de medic, câtă responsabilitate cere, câte nopți nedormite, ardere profesională, emoții, permanentă învățare”, comunică Nemerenco.

„În acelaș timp, profesia ne face niște zei pentru oameni. Ei vin la noi cu ultima speranță. Și cu ultimul bănuț legat în basma, pe care îl strâng și leagă cu mâinile lor obosite, noduroase de munca la câmp”, susține oficialul, care mai adaugă că „plățile pe care le luați, acceptați, solicitați, condiționați sunt niște pietre grele legate de gâtul tuturora”.

„Dar în primul rând al dumneavoastră. Și tot ce e legat piatră de gât, la fund trage, mai devreme sau mai târziu. Nici nu știți când și care va fi prețul pe care va trebui să-l plătiți. S-ar putea să fie mult prea mare și nedrept, dar astăzi nimeni nu se gândește la asta”, comunică ministra.

Nemerenco mai spune că este întrebată de mulți cum va lupta cu plățile care circulă în sistem.

„Știu cu ce o să încep – o să public numele celor care cer bani. Să-i cunoască întreaga țară. Da, o să-mi stric multe oale în cap. Dar trebuie să începem odată. Fiindcă viața e una și e de la Dumnezeu. Și nu are nimeni în lumea asta drept pe ea. Nimeni. Iar viața e unica care nu are preț”, a conchis Nemerenco.

***

Amintim că ministra Sănătății a comunicat despre un caz în care mama unui copil cu necesități speciale din Soroca ar fi achitat o plată neoficială unui medic din raion. Cel din urmă i-ar fi luat 90 de lei pentru o consultație. „Neoficial”, a precizat ministra Sănătății Ala Nemerenco. Oficialul de la sănătate a spus că va găsi medicul și îi va cere: „Să-i ducă banii acasă. Fiindcă mama și fiica nu au de pâine”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: