Processed with VSCO with a4 preset

NewsMaker are o nouă structură de acționariat. Proiectul va continua să fie coordonat de echipa redacțională

Compania SRL News Maker, care conduce portalul online NewsMaker.md, și-a schimbat echipa de asociați. În componența acestora a intrat actuala conducere a publicației: directorul Olga Cenușa, redactorul-șef Galina Vasilieva și redactorul-șef adjunct Olga Gnatcova. Aceștia lucrează la NewsMaker de mai mult de 5 ani.

Fondatorul NewsMaker, jurnalistul Vladimir Soloviov, nu mai este proprietarul publicației. Până în prezent, acesta deținea 100% din cota parte a capitalului SRL News Maker. Din ianuarie 2018, Vladimir Soloviov nu mai este redactorul-șef și directorul NewsMaker.md, însă rămânea singurul proprietar al SRL News Maker. În continuare, acesta se va ocupa de propriile proiecte.

Modificarea asociaților a avut loc printr-un contract de vânzare-cumpărare încheiat pe 27 mai 2022. În prezent, 50% din cota parte a SRL News Maker aparține Olgăi Cenușa, 26% – Galinei Vasilieva, iar 24% – Olgăi Gnatcova. Acestea vor continua să își exercite funcțiile deținute și până în prezent.

Datorită faptului că proiectul va fi gestionat de actuala echipă a NewsMaker, publicația își va păstra politica editorială independentă. Vom continua să ne exercităm misiunea și să promovăm valori precum: Independența, Echidistanța, Transparența, Libertatea și Egalitatea, Etica, Implicarea. Considerăm că educația, cultura socială, politică și generală, solidaritatea celor care gândesc, a oamenilor liberi și activi cu viziuni deschise față de lume și valorile umane civilizate vor face Moldova mai bună. Și vom continua să facem asta și mai departe.

Informații detaliate despre misiunea noastră, valorile redacționale și donatorii proiectului puteți găsi accesând acest link.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Oana Țoiu, despre explicații pentru interdicția primarului de Chișinău: „România nu este datoare dl. Ceban”

Ministra de Externe de la București, Oana Țoiu, a declarat că România „nu este datoare” să ofere explicații primarului de Chișinău, Ion Ceban, cu privire la interdicția acestuia de a intra pe teritoriul țării, întrucât nu este cetățean român. Oficiala a menționat că edilul va primi totuși un răspuns de la instituția abilitată, în acest caz fiind vorba de Serviciul Român de Informații. Precizările au fost făcute în cadrul emisiuni din 19 iulie, la Antena 3 CNN.

România nu este datoare domnului Ceban, pentru că domnul Ceban nu este un cetăţean român, e improbabil că va putea vreodată fi, nu este un cetăţean al Uniunii Europene şi este dreptul nostru de a acorda sau nu acces pe teritoriul nostru. România, ca orice altă ţară membră şi a spaţiului Schengen şi a Uniunii Europene, poate interzice accesul pe teritoriul său tuturor persoanelor despre care consideră că poate să reprezinte un risc pentru siguranţa naţională sau pentru ordinea publică. Este dreptul României, este dreptul Uniunii Europeane, nu a fost contestat de niciun alt stat membru în acest moment. Odată cu interdicţia accesului domnului Ceban şi altor doi cetăţeni moldoveni pe teritoriul României, este o interdicţie care se extinde la întreg spaţiul Schengen”, a declarat Oana Țoiu, potrivit Digi24.

Întrebată de ce Ion Ceban este considerat un pericol de către România, ministra a spus: „Este o întrebare pe care şi domnul Ceban a pus-o într-o adresă oficială. Va primi sigur răspuns de la instituţiile abilitate, în acest caz Serviciul Român de Informaţii, însă să fie foarte clar, nici nu există vreo datorie a României de a da toate detaliile pe care le deţine şi cred că este ceva lesne de înţeles pentru toată lumea, că atunci când vorbim de un potenţial pericol, vorbim şi de rezerva pe care instituţiiile o au în a transparentiza toate informaţiile pe care le deţin”.

Amintim că Ion Ceban are interdicție de intrare pe teritoriul României începând cu 9 iulie, pentru o perioadă de cinci ani. Măsura este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. Ceban califică decizia drept una politică.

Pe 17 iulie, ministra de Externe de la București, Oana Țoiu, a declarat că decizia de a-i interzice primarului Chișinăului accesul în România a fost luată în contextul în care, de ceva timp, autoritățile române documentează „legături complicate” ale acestuia cu reprezentanți ai Federației Ruse. Oficiala a reiterat, totodată, că decizia prin care Ceban și încă doi cetățeni moldoveni au primit interdicție de intrare pe teritoriul României a fost luată strict „din rațiuni care țin de siguranța națională”. 

În aceiași zi, Ion Ceban a negat afirmațiile Oanei Țoiu, solicitând probe care să i le confirme. „Vreau dovada că ar exista ceva, pentru că acel ceva nu există”, a spus el.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: