Nicolae Ciucă, noul candidat desemnat la la funcția de premier al României
Full Article 3 minutes read

Nicolae Ciucă, noul candidat desemnat la la funcția de premier al României

Nicolae Ciucă este noul candidat desemnat la la funcția de premier al României. Președintele Klaus Iohannis a declarat că va negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât Parlamentul să aprobe cabinetul propus, transmite digi24.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a depăși situația de criză, astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde. În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, după anunțul președintelui.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că a decis să-l desemneze pe Nicolae Ciucă pentru a forma un nou Guvern.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că propunerea de prim-ministru a partidului în persoana lui Nicolae Ciucă a fost făcută de el pentru „a debloca această criză politică”.

Dacian Cioloș a declarat că USR nu susține un guvern minoritar, câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program de guvernare. El a spus că USR este gata să discute refacerea coaliției.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după discuțiile de la Cotroceni, că „se dorește o conturare din nou a unui guvern de dreapta”, dar că va purta discuții cu prim-ministrul desemnat, după ce președintele va lua o decizie.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după consultările cu Klaus Iohannis, că înțelege nominalizarea de către PNL a lui Nicolae Ciucă pentru a forma un nou guvern, dar are o reținere față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar. El a mai precizat că UDMR va discuta inclusiv cu Nicolae Ciucă, dacă va fi desemnat de președinte să formeze un nou guvern.

Deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, a declarat joi, după consultările de la Cotroceni, că partidul său nu o să susţină varianta Nicolae Ciucă ca premier, menţionând că dacă nu se va obţine o majoritate în Parlament pentru Nicolae Ciucă, AUR va iniţia procedurile de suspendare a preşedintelui.

De remarcat că preşedintele României Klaus Iohannis l-a desemnat anterior pe Dacian Cioloş, candidat pentru funcţia de prim-ministru. Acesta a reușit să strângă 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru învestitură.

Amintim că Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis pe 5octombrie, în urma moțiuni de cenzuri adoptată cu votul a 281 de parlamentari. Este cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: