Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Maia Sandu la Chișinău: România va rămâne alături de R. Moldova, susținând cu tărie viitorul european al fraților de peste Prut
Full Article 2 minutes read

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Maia Sandu la Chișinău: România va rămâne alături de R. Moldova, susținând cu tărie viitorul european al fraților de peste Prut

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a salutat miercuri, de la Chișinău, rezoluția adoptată de Parlamentul European, prin care eurodeputații transmit un avertisment puternic împotriva încercărilor constante ale Rusiei de a deraia traiectoria europeană a Republicii Moldova, poziția politică a eurodeputaților fiind adoptată cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale și a referendumului constituțional din Republica Moldova, scrie Calea Europeană.

“Votul din Parlamentul European, care sprijină ferm parcursul european al Republicii Moldova, reprezintă un pas esențial pentru viitorul european al fraților noștri de peste Prut. România va rămâne alături de Republica Moldova, susținând cu tărie integrarea sa în Uniunea Europeană“, a scris Ciucă, pe pagina sa de Facebook, aflat în vizită la Chișinău

În acest context, el a arătat că “întâlnirea cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost o oportunitate de a reafirma sprijinul meu deplin pentru reformele curajoase inițiate în Moldova”.

“Voi consolida parteneriatul nostru și voi susține toate eforturile menite să aducă Moldova mai aproape de familia europeană“, a promis Ciucă.

Parlamentul European a adoptat miercuri, cu o largă majoritate, o rezoluție prin care transmit un avertisment puternic împotriva încercărilor constante ale Rusiei de a deraia traiectoria europeană a Republicii Moldova, poziția politică a eurodeputaților fiind adoptată cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale și a referendumului constituțional din Republica Moldova.

Rezoluția, adoptată cu 508 voturi pentru, 53 împotrivă și 104 abțineri, condamnă cu vehemență tentativele de ingerință și operațiunile hibride ale Rusiei, ce au devenit mai agresive în ajunul alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional din Republica Moldova, scrutine electorale ce vor avea loc pe 20 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: