Nicu Popescu a fost vizitat, la Guvern, de către ambasadorul României și cel al Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu a fost vizitat, la Guvern, de către ambasadorul României și cel al Ucrainei

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu s-a întâlnit, la guvern, cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Potrivit unui comunicat publicat pe 9 august, oficialii au discutat despre cooperarea dintre cele două state, dar și despre Parteneriatul Strategic pentru integrare europeană. Ulterior, Popescu a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în țara noastră.

Ministrul de Externe Nicu Popescu a anunțat că, în curând, va efectua o vizită de lucru în România. Potrivit acestuia, în discuția cu ambasadorul român Daniel Ioniță a fost abordat subiectul modalităților de consolidare a cooperării bilaterale, aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și dezvoltarea în continuare a relațiilor speciale privilegiate moldo-române.

„Totodată, am punctat că realizarea proiectelor în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor, avansarea inițiativelor comune în sfera socială, culturală și educațională sunt esențiale în promovarea unei politici externe active cu România în contextul marcării, anul acesta, a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice”, a mai menționat Popescu.

UPDATE (13:45) Ulterior, ministrul de Externe s-a întâlnit cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

„În cadrul discuțiilor am reiterat interesul Republicii Moldova de a realiza obiectivele stabilite în cadrul întrevederilor anterioare la nivelul șefilor de stat, precum și coordonarea pozițiilor în formatul Trio Asociat – Republica Moldova, Georgia, Ucraina. Am menționat, de asemenea, necesitatea cooperării strânse moldo-ucrainene în vederea avansării implementării proiectelor comune de interconectare a rețelelor energetice, infrastructură, transport, precum și dezvoltarea cooperării transfrontaliere”, a menționat Popescu.

Amintim că Nicu Popescu a revenit la șefia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în cadrul Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Popescu a deținut această funcție și în timpul guvernării Mariei Sandu (iunie-noiembrie 2019).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: