Nicu Popescu, vizite la Bruxelles și Paris cu câteva zile înainte de decizia Consiliului European privind Moldova. Cu cine se va întâlni
Full Article 1 minutes read

Nicu Popescu, vizite la Bruxelles și Paris cu câteva zile înainte de decizia Consiliului European privind Moldova. Cu cine se va întâlni

Șeful diplomației moldovenești Nicu Popescu va întreprinde, în perioada 11 – 14 decembrie, două vizite de lucru la Bruxelles și Paris. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), într-un comunicat.

La Bruxelles, ministrul de Externe va avea mai multe întrevederi cu oficiali europeni, inclusiv cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, dar și cu omologii săi din statele membre UE.

Iar la Paris, diplomatul va participa la OCDE Eurasia Week, unde va fi semnat și un memorandum de înțelegere dintre Republica Moldova și OCDE. În marja acestui eveniment Nicu Popescu va avea mai multe întrevederi bilateralei cu oficiali francezi.

***

Amintim că, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat Consiliului European să înceapă negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina. Decizia finală o vor lua liderii de stat și de guvern, la summitul Consiliului European din 14 – 15 decembrie. Pentru a demara negocierile este nevoie de aprobarea unanimă a celor 27 de state-membre ale blocului comunitar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: