Noapte în corturi la Varnița. AUR Moldova și un deputat român cer intervenția președintei Maia Sandu (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Noapte în corturi la Varnița. AUR Moldova și un deputat român cer intervenția președintei Maia Sandu (VIDEO)

Un grup de reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și-a petrecut noaptea la Varnița. Aceștia insistă să fie lăsați să treacă de punctul de control al forțelor transnistrene, pentru a desfășura campania electorală la Tighina. La fața locului a venit și deputatul român Dumitru Viorel Focșa, care a cerut autorităților din Republica Moldova și președintelui Maia Sandu să asigure securitatea și integritatea susținătorilor și membrilor AUR.

Membrii AUR au instalat corturi și și-au petrecut noaptea la Varnița. La fața locului a venit și un reprezentant al Avocatului Poporului.

De asemenea, deputatul român Dumitru Viorel Focșa s-a deplasat la Varnița. Acesta a cerut președintei Maia Sandu să intervină.

„Îmi exprim îngrijorarea fața de evenimentele de la Varnița. Am fost astăzi acolo ca să mă asigur că nu se vor comite abuzuri. În această seară m-am convins că aceste abuzuri se comit. Solicit autorităților din Republica Moldova, cu precădere președintelui Maia Sandu, să asigure securitatea și integritatea susținătorilor și, membrilor AUR cărora nu li se permite accesul în teritoriul ocupat din estul Republicii Moldova. Libertatea reprezintă un drept constituțional. La acest moment cetățeni cu dublă cetățenie se află pe Nistru. Să nu uite cei de acolo că vorbim și de cetățeni ai României, stat membru NATO. Orice abuz și agresiune fizică nu va fi acceptată.”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul român Dumitru Viorel Focșa.

Reprezentanții AUR au anunțat o conferință de presă la ora 10:30.

***

Caravana AUR, în frunte cu președintele formațiunii, Vlad Bilețchi și candidatul la funcția de deputat Valeriu Munteanu, a ajuns ieri la Varnița, unde este punctul de trecere spre Tighina. Forțele transnistrene nu i-a lăsat să treacă.

Reprezentanții AUR au anunțat că nu vor pleca până când nu le va fi eliberat un document în care să fie indicate motivele pentru care li s-a interzis deplasarea. Echipată cu steagurile României, echipa AUR a pornit în boxe muzică patriotică românească și a scandat „Trăiască România Mare!”.

Acum câteva zile, AUR a încercat să ajungă la Râbnița, însă autoritățile transnistrene nu le-a permis accesul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: