Noi certificate Covid falsificate, depistate la frontiera de stat
Full Article 2 minutes read

Noi certificate Covid falsificate, depistate la frontiera de stat

Pe parcursul zilei de 5 octombrie, polițiștii de frontieră au depistat noi teste Covid și certificate de vaccinare false.  Pentru aceste ilegalități sunt documentați doi moldoveni, un cetățean ucrainean și un cetățean al Bulgariei, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

În punctul de trecere a frontierei Criva au fost identificate semne de falsificare la un test RT-PCR și la un certificat de vaccinare. În ambele cazuri, blancul nu a corespuns originalului și au lipsit informațiile în bazele de date ale autorităților care au eliberat aceste acte. Testul ar fi emis la un laborator din Ucraina pe numele unui cetățean ucrainean, iar certificatul ar fi eliberat în Republica Moldova unui cetățean al Bulgariei.

În punctul de trecere a frontierei Otaci, un tânăr din orașul Tiraspol a prezentat certificatul de vaccinare anti Covid-19, care nu figura în baza de date a Centrului de Sănătate din Dubăsari, unde ar fi emis documentul.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni pentru a fi scutită de autoizolare pe teritoriul R. Moldova, o cetățeancă din orașul Bălți și-a perfectat ilegal un test RT-PCR Covid-19. Ar fi oferit 800 de lei pentru acest document.

Conform procedurilor legale, cele patru documente au fost ridicate, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările. În funcție de rezultatul acestora se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

De menționat că de la începutul pandemiei au fost depistate 607 persoane care au prezentat teste RT-PCR Covid-19 falsificate și alte opt persoane – certificate de vaccinare anti Covid-19 contrafăcute.
 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: