Noi detalii despre accidentul de la Strășeni. Șoferul care a murit era diaconul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din capitală
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre accidentul de la Strășeni. Șoferul care a murit era diaconul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din capitală

Noi detalii despre accidentul fatal, care s-a produs în dimineața de 17 iunie,  pe traseul Chișinău-Bălți, în apropierea localității Codreanca. Șoferul care a decedat era diaconul Gheorghe Cioruța, slujitor la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din municipiul Chișinău. Informația a fost confirmată pentru NM de surse din cadrul poliției.

Mitropolia Moldovei a transmis condoleanțe familiei slujitorului bisericii. Gheroghe Cioruța a absolvit Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău în anul 2021. A fost hirotonit diacon de către ÎPS Mitropolit Vladimir în data de 10 decembrie a anului trecut.

Din momentul hirotoniei sale a slujit la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” (Spitalul nr. 2 din Chișinău).

Părintele Diacon Gheorghe Cioruța a lăsat în urma sa familia îndurerată, soția și un copil mic de numai un an. Moartea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos arată calea spre adevăr şi viaţa veşnică. Cu această încredinţare, suntem alături în aceste zile de familia îndurerată și cei dragi, când se despart de vrednicul de pomenire şi iubitul lor părinte”, se arată în declarația Mitropoliei.

Slujba înmormântării va avea loc duminica imediat după Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Alexandru Nevski din s. Țarigrad, r. Drochia.

Amintim că accidentul s-a produs în jurul orei 6:00, pe 17 iunie. Diaconul, conducând un automobil de model „Dacia” pe direcția spre mun. Chișinău ar fi adormit la volan. În rezultat s-a produs tamponarea laterală a unui autocamion „Mercedes”, condus de un bărbat de 61 de ani, care se deplasa din sens opus. În rezultatul impactului, ambele unități de transport s-au inversat în afara carosabilului, iar șoferul automobilului „Dacia” a decedat la fața locului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: