Noi detalii în dosarul privind violul angajatei Procuraturii Anticorupție
Full Article 2 minutes read

Noi detalii în dosarul privind violul angajatei Procuraturii Anticorupție

Doi locuitori ai capitalei care au fost acuzați de viol, acțiuni violente cu caracter sexual și privațiune ilegală de libertate a unei angajate a Procuraturii Anticorupție vor apărea în fața judecătorilor. Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, anunță miercuri, 11 martie, despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 28 decembrie 2019, după petrecerea corporativă a Procuraturii Anticorupție, când o parte dintre angajații acesteia și-au continuat cheful într-un alt local din sectorul Ciocana.

După ce au consumat băuturi alcoolice, aceștia au făcut cunoștință cu cei doi inculpați, care se aflau în același local. Ulterior, profitând de starea de ebrietate a unei angajate a Procuraturii Anticorupție, indivizii au urcat-o într-un taxi și au dus-o într-un apartament, unde a fost abuzată sexual de unul dintre ei. Victima a reușit să iasă din apartament peste câteva ore și să depună plângere, agresorii fiind reținuți, iar ulterior arestați.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, victima a fost consiliată de psihologi, fiind constatată o traumatizare psihologică postinfracțională.

Fiind audiați de procurori, inculpați, cu vârstele de 20 și, respectiv, 28 de ani, nu și-au recunoscut vina. În prezent, unul dintre aceștia, acuzat de viol, acțiuni violente cu caracter sexual și privațiunea ilegală de libertate este cercetat în arest la domiciliu, iar celălalt, învinuit de privațiunea ilegală de liberate, a fost eliberat de magistrați, sub control judiciar.

Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la 7 ani închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: