Noi reguli pentru șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate. Cât timp se vor putea afla în Moldova 
Full Article 1 minutes read

Noi reguli pentru șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate. Cât timp se vor putea afla în Moldova 

Automobilele înmatriculate în străinătate nu se vor putea afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile pe an. Începând cu 1 ianuarie 2023, acestea vor putea fi în țara noastră cel mult 180 de zile timp de 12 luni. 

Anunțul cu privire la modificarea regulilor pentru mașinile cu numere străine a fost făcut de reprezentanții Serviciului Vamal.

Instituția menționează că a fost exclusă prevederea conform căreia automobilele, introduse pe teritoriul vamal de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin şi care deţin permis de conducere emis în ţara în care au domiciliu, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 zile, până la 3 ani.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2023, persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce mijloace de transport declarate prin acțiune şi plasate sub regim vamal de admitere temporară pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, pe un termen de până la 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive, fără excepții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: