„Noi trebuie să controlăm pulsul societății”. Blocul PCRM-PSRM și-a prezentat programul social-economic (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Noi trebuie să controlăm pulsul societății”. Blocul PCRM-PSRM și-a prezentat programul social-economic (VIDEO)

Blocul electoral al Comuniștilor şi Socialiștilor (PCRM-PSRM) a prezentat pe 8 iunie Programul concurentului electoral de dezvoltare socio-economică a Republicii Moldova. La eveniment au participat Igor Dodon, Vladimir Voronin, dar și mai mulți deputați socialiști. Evenimentul s-a desfășurat printre utilaje agricole.

Reprezentanții Blocului electoral PCRM-PSRM susțin că politica acestora este îndreptată spre dezvoltarea economică a țării, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștri și depășirea sărăciei. Printre participanții la eveniment se numără Igor Dodon, Vladimir Voronin, Radu Burduja, Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia, Oleg Reidman și Constantin Starîș.

„Pe parcursul ultimilor zece ani, societatea și poporul moldovenesc simt că Republica Moldova alunecă într-o mlaștină, care amenință existența statului moldovenesc. A avut loc dezindustrializarea economiei, condițiile de viață ale oamenilor, în special ale celor din mediul rural, s-au înrăutățit vizibil, continuă și se accelerează exodul populației din Moldova. Acest lucru nu poate și nu trebuie tolerat. Degradarea economică și socială trebuie oprită”, a declarat Dodon.

La rândul său, Vladimir Voronin a menționat că propunerile concurentului electoral nu au fost copiate sau preluate „de pe internet”, dar au fost elaborate în funcție de necesitățile cetățenilor și va fi completat pe parcursul următorilor 4 ani.

„Pentru realizare este nevoie de o echipă de specialiști. Aceștia candidați sunt foarte buni specialiști și este baza echipei care poate fi formată după alegeri, dacă ne veți susține. Noi trebuie să controlăm pulsul societății și să conștientizăm că acest program trebuie să fie realizat împreună cu alegătorii, chiar și după 11 iulie”, a declarat fostul președinte al țării, Vladimir Voronin.

Acesta a ținut un discurs și în rusă:

„Moldova se află astăzi la o margine periculoasă. Sau păstrăm suveranitatea și independența țării, sau Moldova poate dispărea de pe harta lumii. Acest lucru depinde de voi, de fiecare om în parte. Toți candidații la funcția de deputat, un număr enorm de partide transcrie de undeva diferite teze, programe, vă spun povești. Dvs priviți la realitate, ce a făcut până acum omul respectiv în viața sa, de ce este capabil și faceți concluzii”, a conchis Voronin.

Programul de dezvoltare socio-economică a țării, elaborat de echipa PCRM-PSRM, stabilește prioritățile pentru următorii 4 ani pe mai multe dimensiuni:
– Industrializarea economiei;
– Dezvoltarea agriculturii;
– Dezvoltarea infrastructurii locale;
– Reducerea inegalității veniturilor populației;
– Dezvoltarea asistenței medicale;
– Educație de calitate.

Blocul electoral PCRM-PSRM va fi al 6-lea în buletinele de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: