„Noi vom fi în parlament”. PDM a depus documentele la CEC pentru înregistrarea la alegerile parlamentare anticipate (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Noi vom fi în parlament”. PDM a depus documentele la CEC pentru înregistrarea la alegerile parlamentare anticipate (VIDEO)

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a depus documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea la alegerile parlamentare anticipate, astăzi, 20 mai.

„Nu ne-am grăbit să venim primii la Comisia Electorală Centrală. Am insistat să avem epuizate toate consultările pe interior. Acum are loc depunerea dosarului la CEC. Am toată certitudinea că de data aceasta vom păși altfel în această campanie electorală. Să lăsăm faptele să vorbească despre formațiunile politice. Îmi doresc să avem o luptă a ideilor, o luptă a viziunilor, nu doar declarații tari, critici și multă murdărie în această campanie”, a spus liderul democrat, Pavel Filip.

Totodată, Filip s-a arătat convins că PDM se va regăsi în următorul parlament.

„Partidul Democrat cu certitudine va fi în următorul legislativ. Noi avem măsurările noastre interne și discuțiile pe care le ducem ne oferă convingerea că noi vom fi în parlament”, a mai spus Filip.

Anterior, PDM a publicat primele 20 de nume din lista candidaților propuși la funcția de deputat. Dumitru Diacov a anunțat mai devreme că cedează locul său, al cincilea în listă, președintelui raionului Cimișlia Mihai Olărescu.

Alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru 11 iulie. Deocamdată, au depus actele de înregistrare la Comisia Electorală Centrală șase formațiuni. Acestea vor figura în buletinele de vot în următoarea ordine:

  1. Partidul Acasă Construim Europa (PACE)
  2. „Congresul Civic”
  3. Blocul electoral „Renato Usatîi”
  4. Partidul Politic „ȘOR”
  5. PAS
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: