Nokta: Bașcanul Irina Vlah ar controla mai multe surse mass-media, care ar fi finanțate din bugetul Găgăuziei
Full Article 2 minutes read

Nokta: Bașcanul Irina Vlah ar controla mai multe surse mass-media, care ar fi finanțate din bugetul Găgăuziei

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah ar controla un post de televiziune, două posturi de radio și cel puțin un portal de știri. Cel puțin asta susțin jurnaliștii portalului Nokta.md. Potrivit materialului, sursele mass-media ar fi finanțate din bugetul local, iar jurnaliștii care lucrează acolo ar fi angajați și în cadrul Executivului Autonomiei, beneficiind de mașinile de serviciu ale instituției.

Potrivit articolului, Irina Vlah ar fi beneficiarul a patru cele mai mari instituții de presă din Găgăuzia: portalul online „Găgăuzinfo”, postul de televiziune STV, postul de radio „Albena” și radio SUD, care ar aparține unor persoane apropiate ale bașcanului.

O parte din aceste instituții mass-media ar beneficia de bani din bugetul Găgăuziei, în calitate de plăți pentru servicii de difuzare a live-urilor și de subvenții din fondul de susținere a antreprenorilor. În cadrul acestor instituții de presă lucrează jurnaliști angajați și în cadrul Executivului Găgăuziei. Mai mult, presa respectivă i-ar critica în mod constant pe oponenții Irinei Vlah și pe cei care nu sunt de acord cu acțiunile bașcanului sau ale Executivului.

De cealaltă parte, serviciul de presă al bașcanului a declarat că Irina Vlah nu are legături apropiate de rudenie cu persoanele care conduc respectivele instituții de presă. În același timp, purtătorul de cuvânt al Irinei Vlah, Andrei Vedutenco, a declarat că angajații Executivului găgăuz au dreptul să lucreze suplimentar și în alte locuri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: